3+1 fekete fürdőszoba, amit neked is látnod kell

 Kategória: blog

A sejtelmes fekete árnyalat már évek óta jelen van a lakberendezés izgalmas és sokszor formabontó világában, de a fürdőszobába úgy igazán az idei évben robbant be. A fekete az éjszaka, az elegancia színe, használatával titokzatos hangulatban pompázó enteriőröket hozhatunk létre. Azonban kicsit sem mindegy, hogy a burkolatok, a szaniterek, a bútorok vagy éppen csak a kiegészítők színvilága a szóban forgó fekete árnyalat, az enteriőrben uralkodó stílus és légkör minden esetben más és más. Amennyiben kíváncsi vagy 3+1 fürdőszobára, melyeknek közös nevezője a fekete szín, viszont mégis nagyban eltérnek egymástól, akkor tarts velünk ezúttal is!

Fekete burkolatok kereszttűzében

Az egyik legszembetűnőbb módja a fekete szín fürdőszobában való megjelenítésének, ha a falakat és a padlót egyaránt – de legalább az egyiket – ilyen árnyalatú csempével burkoljuk le vagy akár dönthetünk a falfestés mellett is. Amennyiben ezt a megoldást választjuk, akkor fontos néhány dolgot szem előtt tartanunk, ugyanis tudni érdemes, hogy a fekete falak és padló optikailag kicsinyítik a teret. Ám nem kell megijedni létezik jó néhány trükk amivel elkerülhetjük, hogy a kívánt modern tér helyett nyomasztó enteriőrt alkossunk. Ilyenek például a mesterséges és a természetes fények, illetve a tükör vagy éppen egy hatalmas egybefüggő üvegfelületű zuhanykabin. Szóval, ha fürdőszobánkon van egy méretes ablak, melyen megfelelő mennyiségű természetes fény árad be, máris nagyobb bátorsággal nyúlhatunk a fekete burkolatokhoz. Ha ezzel nem számolhatunk, akkor még mindig lehetőség van egy többszintű világítási rendszer megtervezésére, amely elegendő fényt biztosít, továbbá ebben az esetben bevethetjük a “tükör tükröt”, amellyel optikailag tágíthatjuk a teret. Mi több ilyenkor érdemes elgondolkodni egy üveg zuhanyzón, amely átláthatósága miatt szintén optikailag növeli a helyiséget. Íme, egy fürdőszoba, amely szemmel láthatóan kis méretű, ablak nélküli és az összes tippet bevetették tervezésekor!

Az egyik legszembetűnőbb módja a fekete szín fürdőszobában való megjelenítésének, ha a falakat és a padlót egyaránt ilyen árnyalatú csempével burkoljuk le.Kép forrása: https://www.diyhous.com/12-black-and-white-modern-bathroom-nicest-and-also-interesting

Stílusos fekete szaniterek a design jegyében

Amennyiben szeretnénk követni a trendeket, de csak mértékletesen, akkor jó megoldás lehet a mérhetetlenül stílusos fekete szaniterek – mosdó, kád, fekete profilos zuhanyzó, wc – választása. Így még mindig egy rendkívül modern enteriőrt alkothatunk, azonban nem állítjuk magunkat egy merész döntés elé, mint a korábbi burkolatos megoldás. A szaniterek kiválasztásakor fényes és matt opciók közül válogathatunk, érdemes figyelembe venni, hogy a matt fekete szaniterek tisztántartása nagy eséllyel okozhat majd kihívásokat. Míg a fényes kivitelek elegáns, fényűző megjelenéssel ruházzák fel az enteriőrt, addig matt társaik indusztriál jellegget kölcsönözhetnek a fürdőszobának.

Az egyik legszembetűnőbb módja a fekete szín fürdőszobában való megjelenítésének, ha a falakat és a padlót egyaránt ilyen árnyalatú csempével burkoljuk le.Kép forrása: https://tilestyle.ie/black-bathroom-beauties-at-tilestyle/

Fekete bútorok, melyek az eleganciát hívatottak képviselni

A fekete szín visszafogott és felettébb elegáns megjelenítési módja, ha a bútorok pompáznak a szóban forgó árnyalatban. Számos stílusú és kialakítású típusok közül válogathatunk, így bármilyen lakberendezési stílusban gondolkodunk, könnyedén megtalálhatjuk a számunkra ideális megoldást. Bár sokan félnek a fekete bútoroktól, mert a por és az ujjlenyomatok is pikk-pakk megjelennek rajtuk, azonban a stílusért és az eleganciáért talán érdemes “megfizetni ezt az árat”.

Az egyik legszembetűnőbb módja a fekete szín fürdőszobában való megjelenítésének, ha a falakat és a padlót egyaránt ilyen árnyalatú csempével burkoljuk le.Kép forrása: https://www.goldcoastbuilding.com.au/

Kiegészítők, melyek évről-évre az aktuális trendekhez idomulhatnak

Az utolsó és egyben legbiztonságosabb megoldás, hogyha a fekete színt kizárólag kiegészítők formájában csempésszük be a fürdőszobába. Törölközők, szappantartók, szőnyegek, tükrök, lámpák vagy ha mégis csak picit merészebbek vagyunk, akkor akár a csaptelepek is lehetnek fekete árnyalatúak. Így a trend lecsengésével vagy ízlésünk megváltozásával könnyedén lecserélhetjük ezeket az elemeket.

Az egyik legszembetűnőbb módja a fekete szín fürdőszobában való megjelenítésének, ha a falakat és a padlót egyaránt ilyen árnyalatú csempével burkoljuk le.Kép forrása: http://s3.amazonaws.com/wall-mirror-ideas/wall-mirror-medicine-cabinets.html?27535

Bízunk benne, hogy ötleteink segítségével sikerül kialakítanod fürdőszobádat, amely minden elképzelésednek megfelel! Amennyiben további inspirációra vágysz fürdőszoba témában kövess minket Facebook oldalunkon is – folyamatosan frissülő tartalommal várunk!

ravak
Author: ravak

A zuhanyzás nemcsak a mindennapi tisztálkodás célját szolgálja, hanem a feltöltődés, relaxálás egyik kiváló módja is lehet. A zuhanykabin kialakításánál éppen ezért fontos, hogy minden olyan szempontot figyelembe vegyünk, melyek élménnyé varázsolják a zuhanyzást.A RAVAK konfigurátorával 6 egyszerű lépésben a szokványostól eltérő szélességű, mélységű és magasságú zuhanykabin tervezhető. Amennyiben kíváncsi vagy ezekre a lépésekre és további tanácsokra, amelyek segítenek egyedi zuhanyzód megtervezésében, akkor olvass tovább és tarts velünk ezúttal is!