3+1 ok, amiért minden fürdőszobába kell egy bidé

 Kategória: blog

Itthon egészen sokáig ódzkodtak az emberek attól, hogy bidét is tegyenek a fürdőszobájukba, sőt, a belsőépítészek sem így tervezték meg a teret, sem a vízkiállásokat. Aztán végre történt valami, rájöttünk, hogy a bidé valójában egy nagyon hasznos és praktikus fürdőszobai elem.

Az egész toalett-kérdéskör egy kicsit még ma is érzékeny téma. Hiába ütjük el azzal, hogy ide még a király is gyalog jár, és hasonlók…, valahogy sokaknak kellemetlen arról beszélni, hogyan és milyen szokások mentén a legkényelmesebb a WC használata.

Persze, nem kell túlmisztifikálni a dolgot és virágnyelven beszélni róla. Főleg akkor, ha egy családban vannak kisgyerekek, akik aztán nevén neveznek mindent. 🙂 Tehát lépjünk túl ezen a kényes-ügyön és térjünk a lényegre! Kezdetnek olvassunk el néhány érdekességet a bidéről!

Ma már nem luxus

Itthon tényleg sokáig a bidé egyet jelentett a flancolással, luxus-kategóriába tartozott. Pedig egyrészt nem drága és nagyon hasznos. Akinek van, az esküszik rá, nem is érti, hogyan élhetett addig nélküle!

Másrészt pedig igen, be kell tervezni a fürdőszobába, hiszen melegvizet használ, ami utána lefolyik. Ugyanakkor tökéletesen illeszkedik a fürdőszobába, mert már a gyártók alapvetően úgy tekintenek rá, mint a fürdőszobai szaniterek alapdarabjára, ezért például a RAVAK Chrome koncepciójában is megtalálható.

A RAVAK Chrome fürdőszoba koncepciójában is megtalálható a bidé, amely tökéletesen illik a többi szaniterhez.

A higiénia fontossága

Az új lakásokba már kérhetjük úgy a fürdőszoba kialakítását, hogy legyen benne hely a bidének is a WC mellett. A régebbi lakásokban és házakban azonban csak a fürdőszoba újratervezése, majd felújítása során van igazán lehetőségünk különálló (tehát nem a WC-be beépített) bidé beszerelésére.

A megfelelő szaniterek kiválasztása nem könnyű feladat, de az, hogyan találjuk meg a tökéletes WC-t saját magunk és családunk számára, már kicsit könnyebb. A bidé szempontjából szerencsére egyáltalán nem bonyolult ennyire a kérdés.

Ugyanúgy érvényes a bidére is, hogy kb. 1 m2 alapterület kell ahhoz, kényelmesen tudjuk használni. Már pedig az lenne a legjobb, azaz a leghigiénikusabb, ha minden nagyvécézés után használnánk. Miért? Mert sokszor a WC-papír nem megfelelően távolítja el a szennyeződést. Ez pedig teret enged mindenféle kórokozók elszaporodásának a bőrünkön.

Kíméletes a használata

Különböző betegségek esetén vagy nehezített helyzetekben komoly segítséget jelent a bidé használata, gondoljunk csak egy Calici vagy Rota-vírusra, nőgyógyászati problémákra, aranyeres vagy szorulásos állapotra.

Sokszor előfordulhat az is, hogy bár a legpuhább WC-papírt használjuk, mégis kidörzsölheti a bőrt. Ilyenkor tényleg még az életminőségünkön is javíthat a bidé használata, mert gyengéden és kíméletesen tisztít, és nem kell tartani a felülfertőződéstől, ráadásul a vízsugár is nyugtathatja a sérült, gyulladt bőrfelületet.

A bidé kíméletes a bőrrel, és megkönnyíti az életünket a nehezebb napokon.

Megkönnyíti a nehezebb napokat, időszakokat

Mivel nem vagyunk egyformák, ezért más és más igényeink, szükségleteink vannak. A nőknek minden hónapban ott vannak azok a bizonyos piros betűs nehéz napok. Ilyenkor kifejezetten fontos a személyes higiénia és az, hogy tisztának érezhessük magunkat. Intim kehely és betét használata esetén kifejezetten jól eshet a hölgyeknek a bidé gyakori használata.

A másik időszak, amiről még kevesebbet beszélünk az a szülés utáni, gyermekágyi időszak, ami azért embert próbáló is lehet. Az intim testrészek tisztántartása még nehezebb ilyenkor, de a bidé használatával, egy langyos vizes lemosással megelőzhető a szövetek gyulladása, megfertőződése.

+1 indok

Bár elsőre viccesnek tűnik, de a bidé fontos feladatokat is elláthat, a +1 indok valójában 3. Mert például a megfelelő fertőtlenítés mellett és után, bizony olykor-olykor előfordulhat az is, hogy a bidében folyó, kellemesen meleg vízben megmossuk a lábunkat.

Sőt! Kézmosási lehetőség: nem kell megrökönyödni, de a totyogósok, vagy kisgyerekek a kezüket is meg tudják benne mosni egyedül, önállóan! Valamint néhány ruhadarab vagy textília beáztatáshoz is kiváló megoldás a bidé.

Talán már érthető, hogy a személyes higiénia fontossága mellett valóban praktikus és hasznos a bidé használata a család minden tagja számára 🙂

ravak
Author: ravak

Egy komplett fürdőszobai megoldás darabjai harmonikussá teszik a fürdőt. Hozzád a Chrome koncepció illik?Az egyik legjobb döntés, ha a WC mellé bidét is teszünk a fürdőbe.