4+1 optikai trükk, ha kicsi a fürdőszobád

 Kategória: blog

Nagyon sok esetben kis méretű fürdőszobákkal dolgozom, így nagyon fontos, hogy mind az elrendezéssel, mind a színek és a bútorok, szaniterek használatával tágítsuk és praktikussá is tegyük az amúgy sem nagy helyiséget. Az alábbi cikkben 4+1 lehetőséget mutatok arra hogyan teheted tágasabbá és rendezettebbé kis fürdődet, természetesen fotókat is mutatok.

1. Tükör használata

Ez természetes, hogy a fürdőben használunk tükröt a mosdó fölött, vagy akár a fürdőszobai felső szekrény is lehet tükrös, viszont minél nagyobb egy tükör vagy minél nagyobb felületen használod, annál jobban tágítja a teret. A keret nélküli tükröktől még nagyobbnak tűnik a helyiség, a világítással ellátott tükör pedig szintén egy szuper jó optikai trükk. Olyan tükröt használj, amely fürdőszobában is megállja a helyét, bírja a magas páratartalmat. Véleményem szerint a „tükrös trükk” az egyik leghatásosabb megoldás, én mindig használom ha az ügyfeleim is egyetértenek vele.

Minél nagyobb egy tükör vagy minél nagyobb felületen használod, annál jobban tágítja a teret!Forrás: adoremagazine.com, elledecoration.co.uk

2. Világos színek

A kevesebb néha több! Ha túl sok színt és mintát használsz együtt, akkor az zsúfolt látványt okozhat, és kisebbnek láttathatja a helyiséget. Használj világos színeket, szaniterekből inkább ilyen esetben fehéret, ettől majd nagyobbnak és világosabbnak tűnik a tér. Falszínből a fehér, krémszín, drapp, bézs mindig jó választás, minimális minta beleférhet :-).

Használj világos színeket, szaniterekből inkább ilyen esetben fehéret, ettől majd nagyobbnak és világosabbnak tűnik a tér!Forrás: mrandmrshowe.com

3. Hagyd szabadon a padlót

Ha lebegő bútort vagy szabadon álló mosdót és fali WC-t használsz, máris nagyobbnak, légiesebbnek tűnik a tér. Ha egy kis helyiségben túl sok minden van a padlón az összeszűkíti a teret. A lebegő mosdós szekrény nagyon praktikus tárolási lehetőséget is biztosít a fürdőszobai kellékeknek, az utóbbi időben én már szinte csak ezeket használom. Nem mellékesen ha nincs tele a padló a helyiség tisztán tartása is sokkal könnyebb.

Ha lebegő bútort vagy szabadon álló mosdót és fali WC-t használsz, máris nagyobbnak, légiesebbnek tűnik a tér!Forrás: ravak.hu

4. Falba épített polcok

Az épített zuhanyzóban mindig gondot okoz hova is pakoljuk a tusfürdőket, samponokat. Erre egy nagyszerű megoldás a falba rejtett polc, vagyis egy kisebb falfülke, ezzel a tervezésnél előre kell számolni, mivel pontosan meg kell adni a helyét, méretét a kivitelezésig. Ez azért jó megoldás, mert benne lesz a polc a falban és nagyon rendezettnek néz ki a zuhanyzó ettől a kis trükktől.

Ugyanezt kád fölött is meg lehet csinálni, illetve szekrényekkel is, ha van annyi hely, hogy egy magas szekrényt kiváltsunk egy ilyen jellegű fallal.

A falba rejtett polc tetszetős tárolási megoldást biztosít!Forrás: decorpad.com, studiom-kb.com, pinterest.hu

4+1 Megfelelő világítás

A legszerencsésebb az mikor van ablakod, vagyis természetes fényed a fürdőszobában, viszont ha nincsen, akkor érdemes minél több fényforrást tervezni, természetesen IP44-es védettségűeket.

A természetes fény mellett is szükség van egy tükör fölötti megvilágításra, valamint megfelelő mennyiségű mennyezeti lámpára. Azt javaslom, ezt érdemes mindig jól átgondolni, hogy mennyi lámpára van szükséged, mivel kivitelezés után már évekig nem módosítja az ember a világítást, viszont nagyon bosszantó, ha például sminkelés/borotválkozás közben nem jók a fényviszonyok vagy a mennyezeti megvilágítás sem elegendő.

Érdemes minél több fényforrást tervezni, természetesen IP44-es védettségűeket!Forrás: elledecor.com

A fenti fotók közül van amelyik nagy fürdőszobában készült, a lényeg, hogy ezek közül a trükkök közül bármelyiket használhatod kicsiben is.
Légy bátor, kísérletezz nyugodtan, ha úgy érzed, hogy nem megy bátran kérd szakember segítségét!

Szerző: Kónya Hajnalka lakberendező
www.homeideas.hu
Facebook
Instagram
Pinterest

ravak
Author: ravak

Az utóbbi időszakban sok időt töltünk otthon, így a trendeket a járvány nagyban meghatározza, vagyis fontos, hogy az otthoni felületek könnyen tisztán tarthatóak legyenek és a pihenésnek megfelelő feltételek létre tudjanak jönni. A fürdőszoba így még jobban az otthoni relaxálás helyszínévé vált, itt tudunk egy képzeletbeli otthoni wellness részleget létrehozni némi fantáziával. Ebben a cikkben a legújabb 2021-es fürdőszoba trendekből olvashattok!Az otthonfelújítási támogatás egy remek lehetőség azok számára, akik szeretnék felújítani otthonukat, még ha nem is az egészet, de például egy-egy helyiségre is fel lehet használni, többek között a fürdőszobára is. Éppen ezért két hangulatkollázst állítottam össze kis fürdőszobákhoz, az egyik egy zuhanyzós a másik pedig egy kádas fürdőszobára tartalmaz szaniter és kiegészítő ötleteket.