4 fontos dolog, amellyel sikeres lesz a fürdőszobafelújítás

 Kategória: blog

Átgondolt tervezéssel és alapossággal a fürdőszobafelújítást garantált siker övezi. Válaszd ki okosan a szanitereket és gyönyörködj a fürdőszobádban hosszú évekig! Segítünk, mi az a 4 dolog, amire érdemes fokozott figyelmet fordítanod.

A fürdőszobafelújítás gondolata csak addig kelt aggodalmat, amíg hozzá nem látsz a nagy munkának: ha belevágsz a tervezésbe a megfelelő eszközökkel (például a fürdőszobatervezőnkkel) hamar jönnek majd az ötletek és megtalálod a fürdőszobád egyedi megoldásait. Ehhez persze fontos, hogy a lehető legtöbb hasznos információt megszerezd. Olvasd el cikkünket, mert felhívjuk figyelmedet 4 olyan dologra, mellyel mindenképp érdemes foglalkoznod még a szanitervásárlás előtt. Kezdhetjük?

1. Mi kerüljön a fürdőszobába?

Amikor tervezel, a legfontosabb szaniterek mellett (kád, zuhanykabin, mosdó, stb.) gondold át, minek kell még helyet kapnia a helyiségben. Szeretnél-e például bidét, illetve szükséges-e a fürdőben elhelyezened a WC-t? Esetleg kialakíthatsz erre külön mellékhelyiséget a lakásban? Ez praktikus megoldás lehet, ha többen éltek egy háztartásban. Nem elhanyagolható a mosógép kérdése sem. Helyhiány esetén sokan a konyhába tervezik ezt a fontos darabot. Gondold végig, hogy a két megoldás közül melyik ideálisabb számodra és ennek függvényében válaszd meg a típusát (helykihasználás szempontjából fontos, hogy elől- vagy felültöltős darabot választasz). Számolj a szennyestartó helyigényével is, ha annyira apró a fürdőd – például panelfürdőszoba esetén -, hogy minden centiméter számít.

2. Tudj meg mindent az alapanyagokról!

A design szempontok mellett rendkívül fontos, hogy körültekintően válaszd meg az alapanyagot, hiszen ez a záloga annak, hogy fürdőd sokáig kifogástalan legyen. Tájékozódj több forrásból, hogy az (öntött) akril, az (öntött) műmárvány, a kerámia, esetleg a zománc való egyedi igényeidhez.

Mindegyik bír előnyökkel és hátrányokkal is, bár napjaink korszerű alapanyaga, az akril sok szempontból kiemelkedik a többi közül. Míg a zománc elpattanhat, törhet (mindemellett jól ellenáll az erős, maró vegyszereknek), addig az akril (különösen az öntött akril) extra strapabíró. Gyártás során könnyen formázható, így változatos, izgalmas alakú kádak is készülnek belőle. Az akril előnye, hogy érzetre nem hideg, mint a zománc és remek hőtartó képessége van, amely fürdés során kifejezetten előny. Ez az anyag könnyű, legalábbis jóval könnyebb, mint a zománc. Mindent egybevetve az ár és a teljesítmény aránya jobb, kádakhoz kifejezetten ajánljuk.

Egy kényelmes akril kád aranyat ér a fürdőszobában!

Az öntött műmárvány (őrölt dolomit és műgyanta keverékéből keletkezett kompozit anyag) ideális zuhanytálcákhoz és mosdókhoz egyaránt. Az ebből az anyagból készült termékek magas szilárdságukkal, precízen formázott éleikkel és tökéletesen egyenes, sima felületükkel tűnnek ki a szaniterek közül. Meleg érzetet keltenek, nem porózusak, szilárdak és a többi anyag viszonylatában (pl. kerámia, klasszikus márvány) ellenállók a baktérium és a penész lerakódásával szemben.

Ha mosdót keresel, válassz a helyigénynek megfelelő darabot vagy darabokat!

A kerámia is jó döntés lehet, ha például WC-t, bidét vagy akár mosdókagylót keresel, mégis kevesebb formai szabadságot tesz lehetővé a tervezők és a gyártók számára. Ennek ellenére megbízható, ragyogóan fehér és persze ellenálló anyag, ráadásul könnyen tisztítható, ami különösen fontos a fürdőszobában.

3. Döntsd el, hogy kád vagy zuhanykabin!

Nehéz a kérdés, különösen ha nem is-is, hanem vagy-vagy megoldásban kell gondolkodnod. Gondold végig a saját és a családod igényeit, fürdési szokásait, valamint a fürdőszobád alapterületében rejlő lehetőségeket. Az egyes szaniterek helyigénye kulcskérdés, de ne feledd, hogy ma már egyedi méretű zuhanykabint is választhatsz. Emellett rendelkezésedre állnak kis méretű kádak is, akár kádparavánnal felszerelve, így garantálva multifunkciós szaniter megoldást. Itt segítünk a döntésben! Bármelyiket is választod, ügyelj a megfelelő minőségre és figyeld meg az apró részleteket!

A modern fekete profil és a Walk-In zuhanyzó egyedi méretezése miatt jó választás a fürdőbe!

A zuhanykabin esetén ügyelj a zuhanytálca/zuhanyfolyóka minőségére, a vízvetőlécekre, a toldóprofilokra, valamint a foganytúk alapanyagára! Nézd meg az olyan kicsi alkatrészeket is mint a zuhanyajtó sín, a görgők. Fordíts figyelmet a zuhanyajtó betétlemezére (biztonsági üveg) és nyitási konstrukciójára, hiszen nem mindenkinek ugyanaz a kivitelezés ideális!

Ha kádat keresel, szemrevételezd az alapanyagot, a formát (aszimmetrikus, szabadon álló, sarokkád, stb.), a fürdőtér mélységét, szélességét, kialakítását, a lefolyó típusát és helyzetét (ha középen találod, akár ketten is kényelmesen fürödhettek benne). Gondold át, elegendő rakodófelületet kínál-e számodra!

4. Mosdók és csaptelepek

A mosdók kiválasztása a hozzájuk illő csaptelepekkel sokat emelhet a fürdőszobai összképen. Fontos, hogy olyan mosdót válassz, amely megbízható anyagból készül, illetve megfelel a fürdő kihasználtságának. Kis fürdőbe elég a kisebb vagy standard méret, míg nagy fürdőbe jó ötlet lehet egy duplamosdó, mellyel időt spórolhat a család rohanós reggeleken. Ügyelj a mosdó stílusára, hogy illeszkedjen a fürdőbe, valamint a mosdótér méretére, mélységére! Figyeld meg, kínál-e rakodófelületet (ebben remekelnek a mosdópultos darabok), illetve kiegészíthető-e fürdőszobaszekrénnyel, amely stílusosan segíti a tárolást.

A termosztátos csaptelepek segítenek spórolni a vízsszámlán és gyerekbarát megoldások.

A csaptelepek kiválasztásakor szintén ügyelj az alapanyagra, az alkatrészek kapcsán is (például nagyon megbízható a kerámiából készült kartus). Fontos, hogy csereszabatos termékeket válassz, amelyek garantáltan illeszkednek egymáshoz. Ugyanez vonatkozik a zuhanyzóba és a kádhoz való darabokra. Fontold meg, hogy ezekhez termosztátos csaptelepet választasz, mert így nem csak véded a környezetet, hanem sokat spórolhatsz a vízszámlán. Sőt, még csak le sem forrázhatod magad! Gondold végig, hogy beleférnek-e a költségvetésbe a speciális, többfunkciós zuhanyfejek, esőztetők, amelyekkel pillanatok alatt wellness élményt varázsolhatsz a fürdőbe!

Bármit is választasz, az alapos munka meghozza a gyümölcsét: kellemes feltöltődést kívánunk az okosan felszerelt, új fürdőszobádban! 🙂

ravak
Author: ravak

Ezzel az 5 tippel neked is ragyogóan tiszta fürdőszobád lehet!Tervezd meg álmaid fürdőszobáját! Nem lehet hátrány a nagy belmagasság sem!