5 dolog, amit olvass el kádvásárlás előtt!

 Kategória: blog

Ha fel szeretnéd újítani fürdőszobádat, számos dolgot figyelembe kell venned. Azzal, hogy eldöntötted, fürdőkádat vásárolsz fürdőszobádba, még nincs vége a fontos döntéseknek. Ki kell választanod ugyanis a számodra leginkább megfelelő kádat, ami nem is olyan egyszerű, mint elsőre gondolnád.

Egy fürdőszoba kialakításánál hamar döntésre kell jutnod: zuhanykabint vagy kádat szeretnél. Ha nincs lehetőséged mindkettőre, talán a kétfunkciós kád (fürdőzés és zuhanyzás) mellett voksolsz majd, azonban abból sem mindegy, hogy milyet választasz. Ahhoz, hogy körültekintően tudd kiválasztani új kádadat, az alábbi 5 szempontot mindenképp érdemes figyelembe venned.

A Formy-ban minden pillanat élmény.

1. A méret a lényeg!

Magyarországon sokunknak jóval kisebb fürdőszobája van annál, mint amire vágyik. Ha neked is kicsi a fürdőd, fontos, hogy jól átgondold, milyen méretű kádat választasz, ugyanis még egy közepes méretű is képes akár a fél fürdőszobát elfoglalni. A kis fürdőkben (például egy panellakás esetén) a kád hossza gyakran faltól falig ér, amellyel maximalizálni lehet a rendelkezésedre álló teret, ugyanakkor meghatározó részévé válik ennek a kis helyiségnek.

2. A forma legalább annyit számít, mint a kád mérete

Ha hely szűkében vagy, mindenképp egyenes vagy aszimmetrikus kádat érdemes választanod, ugyanis ezek segítségével tudod a legjobban kihasználni a fürdőszobád adottságait. Ha azon szerencsések közé tartozol, akik a helyiség méretéből adódóan szabadabban gazdálkodhatnak a térrel, érdemes lehet szemügyre venned a különleges formájú és kialakítású, térben álló kádakat. A forma kiválasztásánál feltétlenül tartsd szem előtt, hogy zuhanyzásra is fogod-e használni a kádat, ugyanis nem mindegyikhez illeszthető ízlésesen zuhanyfüggöny vagy kádparaván, ami a fürdőszobád állapotának megóvásáról gondoskodik.

A BeHappy praktikus és helytakarékos kád-mosdó ötleten alapszik.

3. A hosszú élettartam titka a megfelelő anyagválasztás

Minden fürdőszoba kialakításánál figyelembe kell venni a hosszú élettartamot, ugyanis nem mindegy, hogy milyen időközönként szükséges invesztálni a helyiség felújításába. Ahogyan járólapból és csempéből is érdemes a minőségi mellett dönteni, úgy a kád esetében is fontos a megfelelő anyag megválasztása. Ha a tartósság mellett a praktikum is szempont, érdemes az akrilkádak között szétnézni. Az akril minden méretű fürdőszobába kiváló választás, ugyanis formálhatóságának köszönhetően igen széles választék tárul elénk, ráadásul szín- és hőtartó, valamint nem repedezik.

Ha már az élettartamnál tartunk, fontos kiemelni, hogy garanciális kádat vásárolj, olyan gyártótól, amely a megfelelő szervizről is gondoskodik. A RAVAK a vásárlás után is partnered marad, ami egy költséges kád esetén bizony jelentős tényező, ahogyan a 10 éves garancia és az országos szervizhálózat is.

4. A belső annyit számít, mint a külső

A neked való kád kiválasztásakor az első szempont mindig a méret és a forma, azonban nem mindegy az sem, hogy milyen egyéb tulajdonságokkal bír a szaniter. A sok szempont mellett van néhány fontos tényező, amelyeket javasolt számításba venni:

  • milyen hosszú fürdőzéseket tervezel (hőtartóság)
  • egyedül vagy inkább pároddal közösen szeretnéd használni új kádad (méret és lefolyó kialakítása),
  • gyermeked fürdetése is itt történik-e (helykihasználás, belső fürdőtér formája és kialakítása).

Ez utóbbi például azért fontos szempont, mert ha gyermeked is a közös kádban fürdik, nagy segítségedre lehet, ha kialakítása miatt le tud ülni benne, hozzáférsz a pancsolás közben, illetve a széles kádperemre még játékokat is sorakoztathatsz.

A sarokkádak sok esetben jó megoldásnak bizonyulnak a fürdőben.

5. Legyen mesés az összhatás

Nem mindegy tehát, milyen kádat választasz, hiszen igen meghatározó része fürdődnek, mely az egész helyiség hangulatát befolyásolja. Válassz olyat, amely illik a fürdőszoba kigondolt stílusához, valamint a választott anyagokhoz és mintákhoz is megfelelően illeszkedik. Ha például szabadon álló kádat szeretnél, fontos, hogy a lábak stílusa és színe illeszkedjen az egyéb felhasznált, akár egészen apró dolgokhoz, például a csaptelep színéhez vagy a tárolószekrények gombjához.

A fenti szempontokat figyelembe véve biztosan olyan fürdőszobát tudsz kialakítani, amelyben a kád a nyugodt kikapcsolódás eszközéül szolgál majd és így nem marad más hátra, mint élvezni a gondtalan relaxációt.

ravak
Author: ravak

A Walk-In zuhanykabinnal teljesen egyedi zuhanyzó igényeid is megvalósíthatók.Válaszd ki a megfelelő szanitereket tetőtéri fürdőszobádba! Segítünk tanácsainkkal!