5 dolog, amit soha ne hagyj ki fürdőszobatervezéskor

 Kategória: blog

A fürdőszoba megtervezése nagy kihívás, de hatalmas élmény is egyben, hiszen napról-napra látod, miként formálódik az elképzeléseid szerint álmaid fürdőszobája. Ne félj a feladattól, hiszen ha körültekintően tervezel, hosszú évekig szolgál majd a végeredmény. Győzd le a halogatás kísértését és fogj hozzá minél előbb, figyelve a következő 5 jó tanácsra!

Ragadj papírt és centit, számolj és ábrándozz, ha a fürdőszobád megtervezéséről vagy felújításáról van szó! Mielőtt azonban belevágnál, töltsd le az ingyenes fürdőszobatervezőt, amellyel több lehetőséget is számba vehetsz. Mindezek előtt azonban gondold át a következőket!

1. A fürdőszobai alapterület és a térigények

Amikor fürdőszobát kezdesz tervezni, természetes, hogy a nagyobb méretű szaniterek körül forog a legtöbb gondolatod. Milyen típusú kádat válassz (hagyományosan szögleteset, aszimmetrikusat, sarokkádat)? Milyen kialakítású zuhanykabin mellé tedd le a voksodat? Azonban ne feledd, sok szempontot figyelembe véve kell meghoznod ezeket a döntéseket. Tudnod kell az ajtók és ablakok pontos helyét és nyílási irányát, a vízvezetékek nyomvonalát, a lefolyók helyzetét, de sokszor a térelválasztó falakkal és tetőtéri fürdőszoba esetén a mennyezet dőlésszögével is számolnod kell, amely okot adhat arra, hogy végül egyedi tervezésű zuhanykabint válassz. Ezek azok az adottságok, amelyeken nehezen tudsz csak változtatni, így érdemes igazodnod hozzájuk. Gondold át azt is, hogy a fürdőszobában helyet kapjon-e mosógép illetve WC, akár bidé, vagy ezek külön helyiségbe kerüljenek. Ha ugyanis a fürdőben helyezed el őket, kalkulálnod kell olyan kiegészítőkkel mint a szennyeskosár, amely szintén elfoglal valamennyit az alapterületből. Lehet, hogy ez apróságnak tűnik, de ne feledd, hogy például kis fürdőszoba esetén minden négyzetméter számít!

 

A koncepció termékeit a finoman ívelt vonalak hangolják össze.2. A család igényei

Hányan vágytok egy kényelmes kádra, ki az, aki inkább zuhanyozni szeret? Akartok-e egyszerre ketten zuhanyozni? Vannak-e gyermekek a családban, akiket fürdetni kell?

Ahány család, annyiféle egyedi igény merülhet fel, amelyek mind kielégíthetők praktikus és sokoldalú, “kettő-az-egyben” szaniterekkel. A nagyobb méretű, akár egyedi zuhanykabinok a megfelelő zuhanyfolyókával kedveznek a hosszú zuhanyzásnak (nem fogtok bokáig állni a vízben, ha hosszú zuhanyzást terveztek), a kádak pedig kiegészíthetők a vízszigetelést segítő kádparavánokkal, de választhattok minikádként funkcionáló zuhanytálcát is. A mosdók kiválasztásakor is fel kell mérni az igényeket: a reggeli fürdőszobai torlódás kivédésén segíthet egy duplamosdó? Érdemes-e emiatt külön helyiségbe elhelyezni a WC-t?

3. Az összehangolt stílus

A stílus maga az ember, mondják. Téged is lenyűgöz a harmónia és szeretnél olyan lakásba hazatérni, ahol minden apró részlet egymásra kacsint? Akkor ne hanyagold el a fürdőszobát sem, hiszen ha jól tervezed meg, a feltöltődés kedvelt helyszíne lesz. A teljeskörű esztétikai élményt, a stílust apránként, a szanitereket egyesével kiválogatva is megalkothatod, de bizalmat szavazhatsz az összehangolt fürdőszobakoncepcióknak is.

Azért is érdemes közülük választani, mert a szaniterek nem csak esztétikailag, hanem technikailag is kifogástalan egységet alkotnak. Ebben az esetben a mosdóhoz biztosan passzol majd a csaptelep, illetve a mosdó alatti szekrény is tökéletesen illeszkedni fog.

Egységes termékcsalád nem csak kis fürdőszobába.4. A megfelelő szaniterek kiválasztása

Az ideális szaniter és fürdőszobabútor nem csak szép, hanem praktikus is, és fordítva. Válassz olyan darabokat, amelyek megbízható gyártónál, prémium minőségi alapanyagból (kerámiából, öntött műmárványból vagy strapabíró akrilból) készülnek, impregnáltak, ergonomikus kialakításúak, így mindig kézre állnak, kellemes a fogásuk, a tapintásuk. Fontos szempont, hogy megfeleljenek a tárolási funkcióknak is, hiszen a fürdőszoba az a helyiség, ahol mindig szükség van “csak még egy kicsi” helyre: ott vannak a fogkefék, a fésűk, a tiszta törölközők, a zuhanyköpeny és megannyi pipereszer, amely jó, ha könnyen elérhető helyen, valamint rendszerezve van. Így rengeteg időt megspórolhatsz a családnak a rohanó hétköznapokon.

5. A kifogástalan beépítés

Ha hiszel a professzionális lakberendezőknek, hallgass rájuk! A kifolyók, a zuhanykabin, a kád és más szaniter beépítésekor mindig kérd ki a gyári szakértők véleményét! A szakmai tapasztalatuk és alapos termékismeretük miatt fel tudják hívni a figyelmedet a rossz beépítés veszélyeire, el tudják mondani, mitől veszítheted el a garanciát. Azért is érdemes a választott szakembered mellett velük is egyeztetni, mert képesek készletben gondolkodni; az ajánlott termékeik egymással csereszabatosak, garantált a hibamentes működésük, amely hosszú évtizedeken át szolgálja majd a családod kényelmét. Ez azért elég jól hangzik, igaz? 🙂

Örömteli tervezést és szép fürdőszobát kívánunk Neked!

ravak
Author: ravak

Új fürdőszoba a panellakásbanÍme 3 fürdőszoba-koncepció, mely megoldás bármilyen alapterületen, sőt a mellékhelyiségbe is!