5 tipp és gyerekjáték lesz a fürdőszoba takarítás!

 Kategória: blog

A fürdőszoba felújítása és gondos megtervezése az első lépés, hogy fürdődben megélhesd a teljeskörű kényelmet. Ahhoz, hogy hosszú távon is örömödet leld benne, számolnod kell azzal is, hogy hétről-hétre megőrizd a tisztaságot a helyiségben. Tippjeinkkel mindez gyerekjáték lesz; tarts velünk, ha makulátlanul tiszta fürdőszobára vágysz!

A megfelelően kialakított fürdőszobában eltöltött idő felér egy-egy mini vakációval: ám ahhoz, hogy a helyiség a relaxáció és feltöltődés helyszíne lehessen, fontos, hogy időről-időre rend és tisztaság vegyen körül. Mind az 5 tippünkkel abban igyekszünk segíteni neked, hogy a takarítás ne rémálom legyen, hanem az a szükséges plusz, amely a tökéletes fürdőszobai élményhez szükséges. Hogyan is fogj hozzá?

1. Pakolj el mindent, ami akadályozhat a takarításban!

Ideális esetben a takarítás első lépése az, hogy mindent, ami akadályozhat, elpakolsz a fürdőszobából, legyen szó a szennyestartóról, tárolódobozokról, törölközőkről és sorolhatnánk. Fontos, hogy minden textíliát távolíts el a fürdőből, hiszen így megelőzheted, hogy egyes vegyszerek kárt tegyenek bennük. Ha elpakoltad ezeket, érdemes a pipereszereket is rendbe tenned, például lejárati idejük szerint szortírozni mindegyiket. Így extra helyet spórolhatsz a fürdőszobabútorok polcain és fiókjaiban.

2. Haladj fentről lefelé, hogy ne dolgozz kétszer!

Ahhoz, hogy igazán hatékony legyél, fontos meghatároznod a takarítás irányát. Hallgass a profikra és haladj fentről lefelé, így elkerülheted például, hogy a már megtisztított padlóburkolat újra poros, foltos legyen. Érdemes megnézned, nincsenek-e pókhálós sarkok, illetve nem poros-e a fürdőszobai elszívó/szellőztetőnyílás, a mennyezeti lámpa. Ha ezeket rendben találod, jöhetnek a szintén magasan fekvő dolgok, például a zuhanyzó felső pereme, esetleg a polcok vagy a fürdőszobai tükör felső része, melyen szinte észrevétlenül megülhet a por. A fürdőszobai tükör lámpáit, lámpaburáit is vizsgáld meg! Ha ezekkel megvagy, fordítsd gondot a bútorok felületének tisztítására, a mosdókagylóra, de akár még a fiókokat is áttörölheted nedves ronggyal. Természetesen a padlóról se feledkezz meg, de azt érdemes a legvégére hagynod, hiszen a WC takarítása közben újra koszolódhat.

Ha betartod ezeket a tanácsokat, fürdőszobád minden szanitere makulátlanul tiszta lesz!

3. Tisztítsd meg a WC-t!

A WC árulkodik elsőként a fürdőszoba állapotáról. Az összes szaniter közül ezt és esetleg a bidét, illetve a mosdókagylót érdemes a leggyakrabban takarítani, akár csak egy gyors fertőtlenítés, vízkőtelenítés erejéig. Ha okosan megtervezett, fali rögzítésű és perem nélküli toaletted, szanitereid vannak, ez nem vesz igénybe túl sok időt és erőfeszítést. Miután elpakoltál mindent, érdemes a többi feladat előtt elvégezned a fertőtlenítést, számolva a hatóidővel. Gondold át, hogy milyen szereket részesítenél előnyben: természetes alapanyagúakat mint az ecet vagy esetleg bolti fertőtlenítőket. Előbbi is kiváló tisztításra, ráadásul a vízkőtelenítésben is nagy segítségedre lehet. Különösen hasznos lehet gyermeket váró vagy kisgyermekes családok számára, ahol fontos elkerülni a veszélyes szerek gőzeit. Tehát miután kívül áttörölted a WC-t, a WC deszkát, hagyd állni a választott vízkőoldót, a fertőtlenítőt a WC csészében, illetve ne feledkezz meg a WC kefe és a tartó tisztítószeres fertőtlenítéséről. Mindezt hagyd hatni, amíg csak lehet.

4. Takarítsd ki a kádat és a zuhanykabint!

Nem feledkezhetsz meg a kádról és/vagy a zuhanykabinról sem. Mindkettő esetében fordíts figyelmet az apró részletekre, legyen szó foganytúkról, a lefolyók, a csaptelepek állapotáról. A kád esetében – bármilyen ellenálló is a minőségi alapanyag – érdemes kímélő, mégis extra hatékony tisztítószereket alkalmaznod. A zuhanykabin takarításakor is fontos az alapvető fertőtlenítés és vízkőoldás, illetve a zuhanyajtók megvizsgálása. Nézd meg, hogy adott konstrukció esetén zökkenőmentes-e továbbra is a nyitás, milyen a görgők állapota, takarítsd ki a sínt is. Egyes zuhanymodellek esetében enyhe nyomásra még ki is billentheted a zuhanyajtót, így segítve a gördülékeny takarítást. Fontos, hogy a biztonsági üveg felületét ápold. Ebben számíthatsz a RAVAK szabadalom alatt álló AntiCalc®-ra, mely tartós védelmet nyújt a vízkövesedés ellen akár két hónapon keresztül. Utána érdemes felfrissítened a megegyező nevű tisztítószerrel.

Tanácsainkkal a kerámia szanitereket is tökéletes tisztaság jellemzi majd.

5. Öblíts és már készen is vagy!

Ha mindezzel megvagy, jöhet az öblítés! Fertőtlenítsd a gumikesztyűket, öblítsd ki a kádat, a zuhanykabint, húzd le a WC-t is. Ezután pakold vissza a piperéket és textíliákat, majd gyorsan porszívózd/söpörd, illetve mosd fel a padlót. Amint megszáradt, jöhet is a frissen mosott fürdőszobai kilépő a ragyogóan tiszta fürdődbe. Ugye, hogy megérte az erőfeszítés? 🙂

ravak
Author: ravak

Válaszd ki a megfelelő szanitereket tetőtéri fürdőszobádba! Segítünk tanácsainkkal!Ezzel a 4 tippel sikeres lesz a fürdőszobafelújítás!