6 fürdőszobai trend 2021-re

 Kategória: blog

Az utóbbi időszakban sok időt töltünk otthon, így a trendeket a járvány nagyban meghatározza, vagyis fontos, hogy az otthoni felületek könnyen tisztán tarthatóak legyenek és a pihenésnek megfelelő feltételek létre tudjanak jönni. A fürdőszoba így még jobban az otthoni relaxálás helyszínévé vált, itt tudunk egy képzeletbeli otthoni wellness részleget létrehozni némi fantáziával. Ebben a cikkben a legújabb 2021-es fürdőszoba trendekből mutatok Nektek néhányat.

1. Különálló csaptelepek

Az egykaros keverő csaptelepek egyszerűen kezelhetőek és modern kivitelezésűek ezért egy ideje népszerűek, viszont most a különálló meleg és hideg vizes csaptelepek is kezdenek visszajönni a divatba.

Személy szerint én praktikusabbnak tartom a keverős csaptelepeket, mert gyorsabb a megfelelő hőmérsékletű víz és víznyomás beállítása velük, viszont a különállóak mellett is szól pozitívum, vagyis, hogy elegánsabbak, luxus hatást keltenek, különlegessé teszik a fürdőszobát.

A különálló csaptelepek elegánsabbak, luxus hatást keltenek, különlegessé teszik a fürdőszobát.

Forrás: https://www.adoremagazine.com/blog/my-bathroom-renovation-revealed

2. Matt fekete fürdőszobai kiegészítők

Már egy ideje a köztudatban vannak a matt fekete fürdőszoba kiegészítők és 2021-ben még jobban felerősödik ez a trend. A csaptelepektől, a WC nyomólapon és az esőztető zuhanyfejen át a fürdőszobai kiegészítőkig, mint pl. a szappantartó, mind létezik matt feketében, ezek modern, ütős kinézetet teremtenek a fürdőben.

Én a matt fekete kiegészítőket főként modern és loft stílusban tudom elképzelni, illetve férfiaknak készülő enteriőrökben különösen megállják a helyüket.

A csaptelepektől, a WC nyomólapon és az esőztető zuhanyfejen át a fürdőszobai kiegészítőkig, mint pl. a szappantartó, mind létezik matt feketében, ezek modern, ütős kinézetet teremtenek a fürdőben.Forrás: https://www.ademchic.com/portfolio?epik=dj0yJnU9SmZUTHRTa1g0WHF2aVhlYVNmMTdlXzE3TkxGbWh3XzAmcD0wJm49R1JJRC05Q2I1Z0NIWWFwQ3BGOFJQQSZ0PUFBQUFBR0FRU0hn
https://www.thebathoutlet.com/Bathroom-Sinks/product-search/46327

3. Nagy méretű fali csempe

A nagy méretű csempéktől tágasabbnak tűnik a helyiség, mivel nem osztja úgy meg a síkokat, és még fugából is kevesebb kell. Eleganciát sugároznak, most inkább a melegebb színvilág a trendibb, mint például a bézs, a krém, vagy a barnás árnyalatok. Nagyobb méretű fürdőszobába ajánlom ezt méretű csempét, mivel tágas terekben mutat igazán jól, a kis méretű helyiségben ne a legnagyobbakat használjátok és csak abban az esetben ha kijön a méret, tehát ahol nem kell vékony csíkokra vagdalni a csempét.

A nagy méretű csempéktől tágasabbnak tűnik a helyiség és még eleganciát is sugároznak!Forrás: https://mylovely-home.blogspot.com/2020/12/types-of-natural-stone-for-flooring.html?epik=dj0yJnU9dkVZbW5kTE5Iclp4SGpWa24xS25GMmhYTEtLSFJlalAmcD0wJm49bDdfOVlQdXllRlVNbWZ0NTlpR3RHQSZ0PUFBQUFBR0FSay1B

4. Lebegő bútor

Jómagam nagy szeretettel ajánlom ezt a trendet, amely már évek óta jelen van, mivel nagy előnye, hogy könnyű a bútorok alatt takarítani és nem tűnik túlzsúfoltnak a fürdőszoba, mivel légies hatásúak ezek a bútordarabok. Ezen típusú bútorok a falfelületen kerülnek rögzítésre és megfelelő mennyiségű tárolóhelyet is biztosítanak, így nem csak szépek hanem praktikusak is.

A lebegő bútorok alatt könnyű takarítani és nem tűnik túlzsúfoltnak a fürdőszoba, mivel légies hatásúak.Forrás: https://www.ravak.hu/

5. Növények és természetes anyagok használata

A természetes anyagok és növények használatával otthonunkban is összekapcsolódunk a természettel. Ezekben az időkben mikor otthon kellett maradnunk még jobban vágytunk rá, hogy ezek megjelenjenek bent is. A fürdőszobában nem minden növény érzi jól magát, azt javaslom, hogy akkor tegyetek növényt ha van legalább egy pici ablak. Néhány növény amelyek szeretnek itt lenni: könnyezőpálma, anyósnyelv, páfrány, orchidea, aloe vera, borostyán, vitorlavirág. Természetes anyag pedig lehet egy fából készült lerakó asztalka, vagy egy fonott tárolókosár vagy szennyestartó.

A természetes anyagok és növények használatával otthonunkban is összekapcsolódunk a természettel.Forrás: http://bodyartstyle.com/top-40-bathroom-trends-for-you-2019/15/?epik=dj0yJnU9RHh3dGFzNVhGdV9BVlNwT200bGRyMzAzYzhlWVp2VlomcD0wJm49Qk5wUktLNGRDMFlON2JBbVgtRkE5ZyZ0PUFBQUFBR0FRbXpF
https://www.buzzfeed.com/yiyang/products-thatll-bring-a-little-nature-into-your-h

6. Színes szaniterek

Ez a trend már tavaly is itt volt velünk, viszont továbbra is jelen van. Hódítanak a színes mosdókagylók, WC-k, bidék és ami nagyon különleges szerintem a színes zuhanytálca (fotón). A színskála egészen a rózsaszíntől a feketéig nyúlik.
Érthető ha a legtöbb vásárló fehér szaniterekbe fektet be, mivel hosszú távra vásárolunk ami egy fürdőszobát illeti, de ha bevállalós vagy, akkor most kipróbálhatod a színes változatokat is, mert különleges, egyedi hatást lehet velük elérni, mint például ezzel a zöld mosdókagylóval a képen. Én azt gondolom, hogy érdemes bátornak lenni, viszont ha tetszik ez a trend és szeretnéd kipróbálni de bizonytalan vagy akkor kérd nyugodtan szakember segítségét!

Hódítanak a színes mosdókagylók, WC-k, bidék, zuhanytálcák. A színskála egészen a rózsaszíntől a feketéig nyúlik.Forrás: https://www.ceramicacielo.it/en/products/by+typology

Összefoglalva a fentieket, a trendeknek nem az a célja, hogy mindegyiket egyszerre használjuk, hanem az, hogy mindenki megtalálja benne azt, amelyik a szívéhez közel áll. Jó kísérletezést kívánok és ha kérdésetek van keressetek bátran!

Szerző: Kónya Hajnalka lakberendező
www.homeideas.hu
Facebook
Instagram
Pinterest

ravak
Author: ravak

Ha zuhanykabin, akkor az új kedvenc a zuhanytálca nélküli megoldás, ugyanis nem csak akadálymentes, de esztétikus is és tökéletesen passzol minden lakberendezési stílushoz. Szakemberek segítségével 5 tippet fogalmaztunk meg és 1 segédletet állítottunk össze, melyekkel felkészülten vághatsz bele zuhanyfolyókás zuhanykabinod kialakításába!Nagyon sok esetben kis méretű fürdőszobákkal dolgozom, így nagyon fontos, hogy mind az elrendezéssel, mind a színek és a bútorok, szaniterek használatával tágítsuk és praktikussá is tegyük az amúgy sem nagy helyiséget. Az alábbi cikkben 4+1 lehetőséget mutatok arra hogyan teheted tágasabbá és rendezettebbé kis fürdődet, természetesen fotókat is mutatok.