A kis fürdőszoba 3 szabálya

 Kategória: blog

A fürdőszobatervezés vagy -felújítás még a legkreatívabbakat is nagy kihívás elé állítja, amennyiben egészen apró alapterületen kell nagyot és maradandót alkotni. A következő szanitermegoldások azonban a térrendezés, a helykihasználás új dimenzióit nyithatják meg előtted. Inspirálódj és alkoss velünk nagyot, még kicsiben is!

A legtöbb fürdőszobában a helyhiány okozza a legfőbb problémát; gondolj csak a panel fürdőkre, illetve azokra, melyekben különálló mellékhelyiség hiányában helyet kell kapjon a WC, a bidé vagy akár még a mosógép is. Napjaink okos megoldásai azonban egyre kisebb helyeken is jól funkcionáló, praktikus szanitereket szavatolnak. Mutatunk három olyan megközelítést, amely számodra is hasznos lehet, ha kis alapterületből szeretnéd kihozni a maximumot.

Milyen szempontok mentén kezdd el a fürdőtervezést?

Mielőtt belevágsz a konkrét tervezésbe, vedd végig a következő szempontokat!

  • Modern, romantikus, játékos? Gondold át, milyen stílusra vágysz és inspirálódj a fürdőszoba-koncepciók között!
  • Érdemes koncepcióban gondolkodni, hiszen a szaniterek így garantáltan csereszabatosak, ráadásul a legtöbb kollekció kis alapterületre szabott termékeket is kínál.
  • Fokozottan ügyelj rá, hogy választott szanitereid multifunkciósak, illetve helytakarékos kialakításúak legyenek.
  • Helyezz nagyobb hangsúlyt a tárolási megoldásokra!

1.) Kell egy jó elképzelés! – Kis koncepció, nagy ötlet

Minél kisebb egy fürdőszoba, annál fontosabb a szaniterek praktikus formatervezése, multifunkcionalitásuk, valamint optikai összhatásuk. Ma már számos elérhető megoldás áll a rendelkezésedre ahhoz, hogy akár 5-10 négyzetméteren is elkerüld a zsúfoltság nyomasztó érzetét.

A kifejezetten kis területre megálmodott BeHappy koncepció ebben nagy segítségedre lehet. A kis méretű, mégis tágas fürdőterű BeHappy kád – amely a zuhanyzást kedvelők számára kádparavánnal is felszerelhető – és a fölé helyezhető mosdó például kiváló helytakarékos ötleten alapszik.

Az Avocado koncepció (az alábbi képen) is hasonló elvet képvisel, ráadásul a hozzá tartozó mosdó nagy felületet biztosít a pipereszerid tárolására. Érdemes ezek mellett a lágy ívű Rosa koncepciót is szemrevételezned, hiszen a szaniterek méretválasztéka miatt kis területen is megállja a helyét.

2.) Falra függesztett megoldások – Szerezz extra helyet!

Ahogyan a fenti BeHappy és Avocado koncepcióknál is láthatod, a kád vagy a zuhanykabin mellett a mosdó szerepe kulcsfontosságú. Törekedni kell arra, hogy megmaradjon a viszonylag tágas mosdótér, de a mosdó mellett és alatt is számolhass rakodóhellyel. Éppen ezért a mosdópultos megoldások közül érdemes szemezgetned akár a RAVAK termékpalettán, amely idén új mosdópultos termékekkel bővült. Ismerd meg közelebbről ide kattintva a Moon mosdócsaládot, a Ceramic modelleket, a Formy mosdókat vagy a legújabb, Solo mosdót és az elegáns, slim kialakítású darabokat!

És ha már a falnál tartunk… tudtad, hogy a jól megválasztott fürdőszobatükrökkel hatékonyan növelheted a térérzetet? Érdemes ezzel is számolnod, hiszen nem foglalnak helyet az alapterületből, mégis kellemes összhatást eredményeznek.

3.) Találd meg a tökéletes fürdőszobaszekrényt!

Ha elnyerték tetszésedet a mosdópultos mosdók, ráadásul a tökéletes fürdőszobaszekrényt keresed, külön figyelmedbe ajánljuk a Formy koncepció kombinált modelljét.

A Formy modell 80/100/120 cm szélességben kapható és két fiókkal láttuk el. A bútor segítségével egy vízszintesen kialakított, rendkívül tágas tárolóhely jön létre, ezáltal dolgaidat már nem csak a mosdó körül, de a fiókos részben is tárolhatod. Kiváló minőségű kompozit anyagból készül, felülete pedig ellenáll a szennyeződéseknek és könnyen karbantartható. Ha még ennél is újabb megoldást keresel, tekintsd meg az alábbi SUD fürdőszobabútort! Az ötletek végére hagytuk ugyanis az egyik leglátványosabb RAVAK újítást, amely egyedi dizájndarab és a pultra helyezett mosdókagylók alá való.

A szokatlan, lekerekített sarkok – nemcsak a frontoldalon, hanem a falnál is –, valamint az elegáns alumíniumfogantyú a szekrényt egyedi fürdőszobai dizájnbútorrá teszik. És miért ajánljuk kis fürdőbe? Mert rendkívül tágas, jól pakolható modell, ráadásul megadja azt a szabadságot, hogy a vízcsapot a mosdókagyló környékén bárhová elhelyezhesd. Apró fürdőszobában pedig nincs is nagyobb érték, mint a kreatív térkihasználás szabadsága!

ravak
Author: ravak

Segítünk, hogyan döntsd el, hogy kád vagy zuhanykabin legyen a fürdődben!Miért érdemes fürdőszobai kiegészítőket választanod? Íme a 3 legfőbb ok!