Ezt a 6 szempontot vedd figyelembe, ha tökéletes zuhanykabinra vágysz

 Kategória: blog

A zuhanyzás nemcsak a mindennapi tisztálkodás célját szolgálja, hanem a feltöltődés, relaxálás egyik kiváló módja is lehet. A zuhanykabin kialakításánál éppen ezért fontos, hogy minden olyan szempontot figyelembe vegyünk, melyek élménnyé varázsolják a zuhanyzást. Tippjeink és ötleteink segítségével tökéletes zuhanykabint alakíthatsz ki, nincs más dolgod, mint megfontolni a következő szempontokat.

1. Méret

A zuhanyzó kialakításánál vagy éppen a kabin kiválasztásánál kardinális kérdés a méret, ráadásul több “irányból” is meg kell vizsgálni a kérdést. Elsősorban a fürdőszoba nagysága határozza meg, hogy mekkora zuhanyzó fér el, másodsorban az igényeink határozzák meg a méret kérdését. Gondoljuk tehát át alaposan a rendelkezésre álló helyet, majd pedig vizsgáljuk meg zuhanyzási szokásainkat és ezeknek megfelelően válasszuk ki a számunkra legidálisabb kabint vagy alakítsuk ki a zuhanyzót, amennyiben épített megoldásban gondolkodunk.

2. Elhelyezkedés

Miután felmértük, hogy körülbelül mekkora zuhanyzóban gondolkozhatunk és milyen típust szeretnénk, fontos szempont az is, hogy megtaláljuk leendő zuhanyzónk számára a legideálisabb helyet. Elengedhetetlen, hogy figyelembe vedd a ki- és beszálláshoz szükséges tér méretét, illetve, ha nyíló ajtó mellett döntesz, akkor még annak helyigényével is számolnod kell. Amennyiben kis méretű fürdőszobád van praktikus lehet egy tolóajtós megoldás. Tanácsos lehet egy kis tervet is készítened, így biztosan olyan helyet találsz zuhanyzódnak, mely komfortos használatot tesz majd lehetővé, ehhez segítségül veheted fürdőszobatervező segédletünket! Ragadj papírt, ceruzát és már indulhat is a “házi tervezés”!

3. Burkolat

Engedd szabadjára fantáziádat, ha a zuhanyzóban elhelyezkedő burkolatokról van szó, péládul nem feltétlenül kell ragaszkodnunk a fürdőszoba többi részén található csempéhez, akár választhatsz eltérő megoldást is. Jól mutat, ha a zuhanyzóba stílusban és színben a helyiség többi részéhez passzoló, ám eltérő árnyalatú vagy mintájú csempét burkolunk! A különleges formavilágú csempék kifejezetten feldobják a zuhanyzót! A lényeg a harmóna, ezt temészetesen tartsd szem előtt, de ugyanakkor azt tanácsoljuk, hogy legyél bátor!

4. Csaptelepek és kiegészítőik

Sok mutatós csaptelep és kiegészítő – például zuhanyfejek, kézizuhanyok, oldalzuhanyok – elérhető a különböző gyártók termékpalettáján, azonban azt ajánljuk, hogy ne csak a design tulajdonságokat vedd figyelembe döntéskor, használati szokásaidat minden esetben alaposan gondold át! Vedd fontolóra, a termosztátos csaptelepeket, melyek rendkívül hasznos tulajdonságokkal bírnak. Egy esőztető zuhanyfej praktikus tud lenni hajmosás és relaxálás esetén, egy masszázspanel pedig nagyban hozzájárulhat a mindennapi stressz csökkentéséhez egy kényeztető zuhany alkalmával. A kézizuhanyok az midnennapos, gyors tisztálkodásban nyújthatnak kényelmes segítséget. Tehát határozd meg igényeidet és kutasd fel a tökéletes csaptelepet és a hozzá tartozó kiegészítőket!

5. Ülőke

A zuhanyzóba szerelhető ülőke biztosítja a kényelmes zuhanyzást, ha pedig idősebb családtaggal élünk együtt, akkor nagyban megkönnyítheti számára a tisztálkodást. Ma már rendkívül praktikus és mutatós darabok is elérhetőek a gyártók kínálatában, így nem kell aggódnunk, hogy rontani fogja fürdőszobánk látványát ez a megoldás! A RAVAK kínálatában például többféle felhajtható zuhanyülőke is megtalálható, melyek kialakításuknak köszönhetően nem foglalnak nagy helyet, illetve design szempontjából is élen járnak, így könnyedén megtalálhatjuk a számunkra tetszetős típusokat. A zuhanyülőke mellett akár épített padot is választhatunk zuhanyzónkba, egy ilyen pad többek között a zuhanyzáshoz használt tisztálkodásiszerek tárolására is alkalmas lehet.

6. Tárolás

Zuhanyzód kialakításakor a tárolóhely kérdése is fontos szempont. Kedvelt megoldás a falfülke, amely nem foglal helyet, mutatós és praktikus, de a falra szerelhető polcok között is találhatunk esztétikus és funkcionális darabokat.

Bízunk benne, hogy ötleteink segítségedre lesznek leendő zuhanyzód tervezésekor! Amennyiben további inspirációra vágysz fürdőszoba témában, kövess minket Facebook oldalunkon is!

ravak
Author: ravak

Ma már nem kell a rideg hatású csempéhez ragaszkodnunk a fürdőszobában sem, hiszen rengeteg gyártó forgalmaz kifejezetten fürdőszobába való festéket. A következőkben különböző stílusú festett fürdőszobákat mutatunk és tippeket adunk, hogyan érheted el a kívánt hatást.Amennyiben kíváncsi vagy 3+1 fürdőszobára, melyeknek közös nevezője a fekete szín, viszont mégis nagyban eltérnek egymástól, akkor tarts velünk ezúttal is!