Fürdőszobatervezés nagypolgári lakásban? Ezekre figyelj nagy belmagasság esetén!

 Kategória: blog

Azon tűnődsz, hogyan fogj hozzá nagy belmagasságú lakásod fürdőszobájának kialakításához? Ne ijesszen meg a szokatlan magasság, ugyanis számos lehetőséget tartogat számodra. Van azonban néhány szempont, amire ügyelned kell, ha impozáns végeredményre vágysz. Tarts velünk, mert segítünk a fürdőszobatervezésben!

A mai trendeknek megfelelően megannyi lehetőség elérhető a fürdőszobapiacon. A tervezők és gyártók gondolnak az átlagostól nagyobb alapterületű, valamint az egészen kis méretű fürdőszobák tulajdonosaira és sorolhatnánk. A különböző alapterületek és helyiségek sokszínűsége megjelenik a szaniterkínálat sajátosságait illetően is.

Bátran meríthetsz hát inspirációt tetőtéri fürdő vagy apró panelfürdőszoba esetén is, hiszen van miből. Ugyanez igaz az ún. nagypolgári lakások esetén is, ahol az átlagosnál jóval nagyobb belmagassággal találkozol, ennek minden előnyével és hátrányával egyben. Mire érdemes hát ügyelni, hogy a fürdőszobatervezést siker koronázza? Olvass tovább!

1. Gondold át az alapfunkciókat!

A tervezés első lépcsője, hogy alaposan átgondolod, milyen funkciójú szaniterekre vágysz. Van-e szükséged/ lehetőséged kádra vagy megteszi egy komfortos zuhanykabin? A család létszámától függően van-e igény/hely duplamosdó elhelyezéséhez? Minek kell helyet kapnia a fürdőszobában az egyértelmű szaniterek mellett? Azaz kerüljön-e ebbe a helyiségbe toalett, mosógép, szennyestartó, stb. vagy ezek elférnek másik szobában is?

Ha ezeket már tudod, számold ki a felújításra fordítható anyagi keretet és ehhez igazítva próbáld meg felkutatni a számodra megfelelő szanitereket, amelyek jól funkcionálnak nagy belmagasságú fürdőszobában. Ne feledd, hogy az extra magasság kiváló lehetőséget teremt a tárolásra, így érdemes fali fürdőszobaszekrényekben és polcrendszerekben gondolkodnod a mosdó alatti szekrény mellett!

Nagy belmagasságú fürdőszobában számos lehetőséged van a praktikus tárolásra.

2. Kád vagy zuhanykabin?

A nagypolgári lakások esetén előfordulhatnak igazán apró, nagy belmagasságú fürdőszobák, de sokszor átlagos alapterületű helyiség áll rendelkezésre, külön WC helyiséggel a lakásban. Az előbbi esetben kifejezetten zuhanykabin választását javasoljuk, míg az utóbbi esetén bátran választhatsz akár kádat és zuhanykabint is – talán még jobb, ha praktikus kádkabin formájában ötvözöd e kettőt! A választás során ügyelj a kád alapanyagára, a formájára és a lefolyó helyzetére is (ha középen találod, akkor ketten is kényelmesen fürdőzhettek a kádban).

Az ideális zuhanymegoldás nagy belmagasság esetén gyakran egyedi konstrukciót takar, amelyet teljes mértékben a helyiség igényeihez lehet igazítani. Éppen ilyen a Walk-In termékcsalád, amely az utolsó milliméterig testre szabható. A megfelelő zuhanyfolyókával kiegészítve garantált az akadálymentesség, ráadásként pedig így egy kicsit többet is megvillanthatsz a fürdőből: élvezd a kerámiaburkolat szépségét, amelyet nem fed el zuhanytálca!

3. Teremtsd meg az intim hangulatot!

A nagypolgári lakások belmagassága lenyűgöző összképet jelent, valamint szó szerint “teret” ad az elképzeléseknek. Nagyon sokan élnek a galéria kialakításának lehetőségével és különböző zónák kialakításával. Ez utóbbiak, a zónák természetesen a fürdőszobában is megvalósíthatók, melyről ide kattintva olvashatsz többet. Amire azonban nagyon érdemes ügyelned, az az intim, bensőséges hangulat megteremtése.

Alakíts ki bensőséges hangulatot a fürdőszobában! A kulcs a részletek összhangja!

Napjainkban a fürdőszoba használata ugyanis többet jelent a rutinnál, közelebb áll az élményhez (gondolj csak a fürdésre csábító kádakra, ergonomikus zuhanykabinokra, hidromasszázs panelekre a relaxáláshoz, stb.). Tervezd meg, miként érheted el ezt nagy belmagasság esetén. Javasoljuk, hogy használj megfelelő arányban mennyezeti világítást és hangulatfényeket, valamint okosan válaszd meg az izzók fényének melegségét!

A kulcs a részletek összhangjában rejlik. Válassz tükröket a helyiségbe, mert a nagy belmagassághoz gyakran hosszúkás, keskeny alapterület társul, amely nem kelt tágas érzetet. A tükrökkel ezt optikailag javíthatod. Gondoskodj a fürdőszobai klímát jól tűrő növényekről, hogy még barátságosabb legyen a tér. A nagy belmagasság erre is kiváló lehetőséget teremt, ugyanis a választott növényeket a plafonról is lelógathatod a megfelelő virágtartóban. Ugye, hogy máris otthonosabb?

ravak
Author: ravak

Ezzel a 4 tippel sikeres lesz a fürdőszobafelújítás!Megfelelő elrendezéssel egy kis fürdőszoba is lehet kényelmes.