Így lehet egyedi méretű zuhanykabinod

 Kategória: blog

A szaniterek piacán számos standard méretű zuhanykabin közül válogathatunk, azonban előfordul, hogy a tér adottságai nem teszik lehetővé a szabvány adottságokkal rendelkező zuhanykabinok beépítését. Megoldás viszont még az ilyen rendhagyó esetekben is van, ugyanis a RAVAK konfigurátorával 6 egyszerű lépésben a szokványostól eltérő szélességű, mélységű és magasságú zuhanykabin tervezhető. Amennyiben kíváncsi vagy erre a 6 lépésre és további tanácsokra, amelyek segítenek egyedi zuhanyzód megtervezésében, akkor olvass tovább és tarts velünk ezúttal is!

A RAVAK konfigurátorával 6 egyszerű lépésben a szokványostól eltérő szélességű, mélységű és magasságú zuhanykabin tervezhető.Kép forrása: www.ravak.hu

1. Formavilág vagy típus kiválasztása

Egyedi zuhanykabinod tervezésének első lépéseként a formavilág vagy termékcsalád szerinti választásra nyílik lehetőséged. Előbbi esetében a Walk In, negyedköríves és sarok formák sorakoznak fel alternatívaként, illetve ha például két fal közé tervezel zuhanyzót, akkor választhatsz csak ajtók közül, de akár csak falak között is nézelődhetsz. Utóbbi esetében pedig a RAVAK összes zuhanykabin termékcsaládja megjelenik opcióként, szóval, ha korábban már esetleg kiszemeltél egy tetszetős modellt a 2020-as RAVAK katalógusból vagy online elérhető kínálatukban, akkor itt a lehetőség, hogy személyre szabd elképzeléseidnek megfelelően!

Tanács: Már rögtön az első lépésnél érdemes átgondolnod a kulcsfontosságú szempontokat, azaz milyen stílusú lesz új fürdőszobád és a helyiség elrendezését figyelembe véve, melyik zuhanykabin típus lehet társad a kényelmes használatban, vagyis a megjelenés mellett tartsd szem előtt a funkcionális tulajdonságokat is!

2. Konkrét zuhanykabin modell kijelölése

Tovább haladva a lépésekben már csak a korábban meghatározott formának vagy típusnak megfelelő modellek kínálata látható, így adott a feladat, hogy megtaláld a számodra legideálisabb konkrét zuhanykabint. Mivel a megjelenésbeli értékeket már az előző lépésben tüzetesen átgondoltad, itt azt tanácsoljuk, hogy helyezd előtérbe a funkcionalitást – előnyödre válhat, ha figyeled a fotók alatt elhelyezett ábrákat, melyek az ajtók működését szemléltetik.

Tanács: Gondold át a fürdőszobában rendelkezésre álló helyet és mérlegelj, hogy problémamentesen elfér egy nyílóajtós típus vagy inkább a praktikus tolóajtós megoldás lenne az okosabb döntés! Ne feledkezz meg arról sem, hogy a zuhanyzóból kiszállva kényelmes hely maradjon!

Hasznos információ: Ha módosítani szeretnél korábbi beállításaidon bármikor visszaléphetsz a korábbi lépésekre!

3. Keretek vagy zsanérok színvilágának meghatározása

Bár csekélységnek tűnhetnek, a keretek, zsanérok, fogantyúk színvilága nagyban meghatározhatja a zuhanykabin megjelenését és egyúttal a fürdőszoba stílusát is. Amit fontos tudnod, hogy a választási lehetőségek száma termékcsaládonként különböző, így, ha nem találod az elképzeléseidnek megfelelő árnyalatot, érdemes lehet egy másik típust is megnézni!

Tanács: A tökéletesség a részletekben rejlik, így ennél a lépésnél az utolsó szappanadagolóig érdemes kitalálnod vagy legalábbis végig gondolnod, hogy milyen kiegészítők és bútorok lesznek a fürdőszobában, ugyanis, ha teljes összhangra vágysz, akkor ezeknek az elemeknek bizony harmóniában kell állni a kiegészítők és például a bútor fogantyújának színvilágával!

Az utolsó és egyben legbiztonságosabb megoldás, hogyha a fekete színt kizárólag kiegészítők formájában csempésszük be a fürdőszobába. Törölközők, szappantartók, szőnyegek, tükrök, lámpák vagy ha mégis csak picit merészebbek vagyunk, akkor akár a csaptelepek is lehetnek fekete árnyalatúak. Így a trend lecsengésével vagy ízlésünk megváltozásával könnyedén lecserélhetjük ezeket az elemeket.

4. Az ideális betétlemez megtalálása

Ennél a lépésnél a zuhanykabin egyik legfontosabb részéhez érkezünk, ugyanis itt választhatsz a biztonsági üveg és a műanyag betétlemezek közül. Bár ebben az esetben is termékcsaládonként eltér a választási lehetőségek száma, – műanyag típus például csak a Supernova zuhanykabinok esetében van – többnyire számos megoldás, úgy mint például a teljesen áttetsző vagy a belátást megakadályozó típusok is elérhetőek, de még nyomtatott mintával rendelkező vagy színezett kivitelek is megtalálhatóak.

Tanács: Válassz üveg betétlemezt, mert akkor új zuhanykabinod AntiCalc bevonattal érkezik majd otthonodba, ez a forradalmi technológia az üveg felületén láthatatlan víztaszító védőréteget képez és meggátolja a vízkőképződést!

5. Egyedi méretek megadása

Végül, de nem utolsó sorban megérkezünk a zuhanykabin tervezés kardinális lépéséhez, itt adhatod meg zuhanykabinod egyedi szélességét, mélységét és magasságát! A pontos értékek meghatározását a jobb oldalon elhelyezett ábra segíti, jól figyelj, hogy helyes adatokat adj meg! Ezen kívül pedig még a korábbi lépéseknél meghatározott paraméterek függvényében a mérethatárok is megjelennek – ezek között mozoghatsz!

Fontos információ: Építési méretet szükséges megadnod, amit a kész burkolattól a termék üvegének külső széléig mérve kapsz meg!

Ha a tér adottságai nem teszik lehetővé a szabvány adottságokkal rendelkező zuhanykabinok beépítését, akkor tervezz egyedi zuhanykabint a RAVAK konfigurátorával!Kép forrása: www.ravak.hu

6. Íme, elkészült egyedi zuhanyzód konfigurációja

A konfiguráció befejezéseként végeredményül megkapod az általad tervezett egyedi zuhanyzó minden tulajdonságát, az árkalkulációt és a várható szállítási időt is! Ki tudod nyomtatni vagy el tudod menteni a konfigurációt, mellyel felkeresheted a hozzád legközelebbi RAVAK viszonteladó partnert, ahol megrendelheted egyedi zuhanyzódat!

Bízunk benne, hogy a bemutatott RAVAK konfigurátor segítséget nyújt egyedi zuhanyzód kialakításában! Amennyiben további inspirációra vágysz fürdőszoba témában kövess minket Facebook oldalunkon is – folyamatosan frissülő tartalommal várunk!

ravak
Author: ravak

Amennyiben kíváncsi vagy 3+1 fürdőszobára, melyeknek közös nevezője a fekete szín, viszont mégis nagyban eltérnek egymástól, akkor tarts velünk ezúttal is!Ha zuhanykabin, akkor az új kedvenc a zuhanytálca nélküli megoldás, ugyanis nem csak akadálymentes, de esztétikus is és tökéletesen passzol minden lakberendezési stílushoz. Szakemberek segítségével 5 tippet fogalmaztunk meg és 1 segédletet állítottunk össze, melyekkel felkészülten vághatsz bele zuhanyfolyókás zuhanykabinod kialakításába!