Mire figyel egy gyakorlott felújító?

 Kategória: blog

Eljött az ideje a régi fürdőszoba felújításának? Éljen! Végre kialakíthatod álmaid fürdőszobáját! Mielőtt elindulsz vásárolni, vegyük át közösen a legfontosabb tervezési szempontokat, hogy ne saját károdon kelljen tanulnod!

Alig várjuk, hogy elvarázsolhassunk komplett fürdőszoba megoldásainkkal, és meggyőzhessünk kiemelkedő minőségű szanitereink előnyeiről! Díjnyertes formatervezőink tudására, illetve sokéves tapasztalatunkra támaszkodva azonban tudjuk, mennyi kihívás, fontos részlet és rejtett hibalehetőség kíván kiemelt figyelmet egy-egy átalakításnál. Most megmutatjuk Neked azokat az „apróságokat” is, amik elengedhetetlenek egy sikeres felújításhoz. A fürdőszobában elhelyezendő berendezések helyigénye ugyanis alapos körültekintést igényel!

1. Kád vagy zuhanykabin?

Ha az alapterület és a helyiség egyéb paraméterei – nyílászárók, csövek, tb – engedik, javasoljuk, dönts mindkét megoldás mellett, hiszen a választás szabadságánál nincs jobb! A RAVAK-nál műalkotás szintű, csodálatos szabadon álló kádak, a klasszikus elgondolást modern értelmezésben újrafogalmazó szögletes modellek, valamint tágas szimmetrikus sarokkádak várnak, hogy megtaláld közöttük az igazit. Ne aggódj, zuhanykabin modellek terén is megnyugtatóan széles palettával kényeztetünk!

A RAVAK választékában számtalan megoldást találsz zuhanykabinra és fürdőkádra is!

Kád nélkül el sem tudod képzelni, így a zuhanyt engeded el? Gondold át, talán szükséged lehet kádparavánra vagy kádkabinra. Rendelkezésedre állnak fix és nyitható megoldások, így fürdőszobád valóban olyan lehet, amilyennek elképzelted. Előbbi esetén számolj azzal, hogy elegendő hely maradjon a kényelmes be- és kiszállásra, az utóbbi esetén pedig figyelj oda, a nyitáshoz megmaradjon a szükséges hely. Ha pici fürdő esetén döntesz a fürdőkád mellett, aszimmetrikus kád modelljeinket javasoljuk – ezek praktikusan, kis helyet foglalva biztosítják a kényelmes, tágas fürdőteret!

A zuhanykabin győzött? Légy előrelátó: gondold végig, nyíló- vagy tolóajtó megoldás lesz előnyös számodra. Nyílóajtó esetében tervezned kell a teljes ajtószárny méretével és helyigényével, míg a tolóajtó nem vesz el a rendelkezésre álló térből.

2. Elegendő teret a mosdónak!

Ismered egyedülálló fürdőszobatervezőnket? Ha még nem, most mindenképpen ki kell próbálnod! Segítségével igazi tervezőmérnök lehetsz, és aprólékosan, centiről centire kikalkulálhatod a helyiség optimális elrendezését. A mosdó esetén ugyanis érdemes körültekintően eljárni: mindegy, hogy ovális, kerek vagy szögletes modellt, szimpla vagy dupla kialakítást választasz, ha nem tudsz kényelmesen hozzáférni, máris vesztettél.

Lágy, lekerekített formák vagy lendületes, szögletes megoldások? Válassz kedvedre – a te fürdőszobád csak rólad szól!

Hallgass ránk, tervezz bölcsen! A fürdőszobatervező segítségével könnyedén kiszámolhatod a szükséges teret. A mosdó előtt minimum 70-80 cm az ideális szabad hely, ám duplamosdó esetén arra is figyelj, hogy mindkét oldalt hagyj szabad teret az egyidejű használathoz. Ha van lehetőséged széles pult tervezésére, javasoljuk, hogy két különálló mosdót alakíts ki egymás mellett, közöttük kellemes ráhagyással.

3. Ne spórolj a szaniter kerámiák körül sem!

Akár a fürdőszobába, akár külön helyiségbe kerül a WC, a bidé, fontos, hogy biztosítsd a kényelmes használatot. Ez pedig kellő teret jelent, hiszen ki szeretne naponta több alkalommal szűk helyen üldögélni! De menni az annyi? A sokéves tapasztalatunk alapján azt javasoljuk, hogy 20-20 cm legyen a csésze mindkét oldalán, egy átlagembernek ugyanis 80-90 cm szükséges ahhoz, hogy kényelmesen elférjen. A WC és a bidé között is legyen 40 cm!

WC és bidé a fürdőben? Az elhelyezés gondos tervezésével biztosíthatod a kényelmes használatot!

4. Időben gondolj a tárolásra!

Hidd el, mindenképpen szükséged lesz egy kompakt, stílusos, mindent elnyelő fürdőszobaszekrény kapacitására! Ne gondolj hatalmas, teret lesötétítő monstrumokra: a RAVAK modelljei rafináltak, légiesek, és gyönyörű formatervezésüknek, kiváló minőségű alapanyagaiknak hála tökéletesen belesimulnak a fürdőszobai koncepciókba. Válaszd a színtiszta luxust sugalló, a lágy színű, üvegpolcos vagy a ravasz egyszerűségével csábító szekrényt, imádni fogod megtölteni polcait!

Tervezz előre: új fürdődben mindenképpen szükséged lesz egy mindent elnyelő fürdőszobaszekrényre is!

+1. Hova kerül a mosógép, hova a szárítógép?

Gondold át, a mosógépet a fürdőszoba helyiségbe szeretnéd-e tenni. Ha igen, már a tervezés elején keress neki megfelelő helyet, mivel nem „egyszerű” berendezésről van szó. Az elöltöltős mosógép esetében előtte, a felültöltős esetén felette számolj az ajtónyitáshoz szükséges térrel! A szárító elhelyezését is sokszor a mosógép ajtaja szabja meg: kerülhet akár a mosógép mellé vagy fölé, de helyigényével így is, úgy is számolni kell.

Ne félj, a fürdőszobatervező mindennel segít megbirkózni! Jó munkát kívánunk!

ravak
Author: ravak

November a kényeztetés ideje – élvezd ki otthon saját spa szentélyedet!Most megmutatjuk, hogyan alakíthatod ki saját fürdőszobádat az ötcsillagos szállodák fürdőszobáinak mintájára.