2020 fürdőszoba trendek, avagy fényűző megoldások mindenekelőtt

 Kategória: blog

Ha éppen új fürdőszobádat tervezgeted, akkor érdemes tájékozódnod az idei év legizgalmas trendjeiről, hiszek ezek alkalmazásával pikk-pakk stílusos fürdőszobát teremthetsz, melyet még legkritusabb vendégeid is megirigyelnek majd. Olvass tovább és inspirálódj velünk, mutatjuk a 2020-as fürdőszoba trendeket!

Az örök klasszikus márvány minta

A márvány minta meghitt eleganciát sugároz, talán ez az oka, hogy nem múlik népszerűsége, sőt idén újból felkapottá válik. Ne szorítkozzunk azonban a márvány csempékre, hiszen manapság akár már 100%-ban vízálló tapétán is visszaköszönhetnek a valódi márványra hajazó motívumok.

A márvány minta meghitt eleganciát sugároz, talán ez az oka, hogy nem múlik népszerűsége.Kép forrása: https://www.digsdigs.com/48-luxurious-marble-bathroom-designs/

Fókuszban a mészkő és travertínó

A márvány töretlen népszerűsége ellenére egyre inkább reflektor fénybe kerül a mészkő és a travertínó, amelyek természetes, meleg árnyalataikkal kellemes otthonos hangulatot csempésznek a fürdőszobákba. A természetesség egyre nagyobb trend a fürdőszobák esetében is, így ha ez számodra is fontos szempont, akkor nem lőhetsz mellé egy mészkőre emlékeztető csempével.

A természetesség egyre nagyobb trend a fürdőszobák esetében is.Kép forrása: https://janeledger.com.au/stonecrush-travertine-bathroom/

A sárgaréz virágkora

A sárgaréz – a márványmintához hasonlóan – eleganciát és pazar hangulatot áraszt, így a modern, fényűző fürdőszobák egyik kedvelt elemévé vált. A sárgaréz csapok, esetleg tükör keretek luxus érzetet biztosítanak a fürdőszobában.

A sárgaréz eleganciát és pazar hangulatot áraszt, így a modern, fényűző fürdőszobák egyik kedvelt elemévé vált.Kép forrása: https://mydesignchic.com/2015/02/beautiful-brass/

Hatalmas, keretes tükrök

A nagy, nem mindennapi keretekkel rendelkező tükrök idén fénykorukat élik. Amellett, hogy tágítják a teret és könnyedén szépítkezhetünk segítségükkel, még nem mindennapi hatással is felruházzák a fürdőhelyiséget. Bátran válasszunk szokatlan darabokat, akár egy képkeretnek is új funkciót adhatunk, így garantáltan egyedi és sítlusos fürdőszobát teremthetünk!

A nagy, nem mindennapi keretekkel rendelkező tükrök idén fénykorukat élik, a fürdőszobában is.Kép forrása: https://www.essentialsinside.com/blog/30-cool-ideas-to-use-big-mirrors-in-your-bathroom/

Modern fekete kádak

A tavalyi évben kezdett felfelé ívelni a fekete kádak népszerűsége, idén azonban egyértelműen a legtrendibb produktumok közé sorolhatóak. A fekete szín szokatlan a fürdőszobában, főleg, ha kádról van szó – egyszerre modern, meghökkentő és különleges! Tökéletesen funkcionál központi elemként például egy minimál stílusú fürdőszobában, de bármely más lakberendezési irányzattal is kitűnő összhangot alkot.

Modern fekete kádat minden fürdőszobába!Kép forrása: https://www.decorpad.com/photo.htm?photoId=160130

A szabadon álló kádak térhódítása

Mi sem izgalmasabb egy szabadon álló kádnál, gondoljunk csak a klasszikus oroszlánlábakkal rendelkező típusra vagy egy letisztult, íves vonalvezetésű variációra, de nem mehetünk el szó nélkül a karatkeres szögeletes formavilág mellett sem. Ha szabadon álló kádat választasz fürdőszobádba, akkor kedvenc pihentető elfoglaltságaid között minden bizonnyal ott fog szerepelni a hosszas esti habfürdőzés. Szinte megsem lepődünk, hogy a szabadon álló kádak bekerültek a 2020-as fürdőszoba trendek közé… Ugye te sem?

A szabadon álló kádak 2020-ban is népszerűek, válaszd ki te is kedvencedet!Kép forrása: https://www.thespruce.com/black-bathroom-ideas-4153014

Különleges, mintás csempék

Idén rendkívül trendinek számítanak – a megszokott négyszög vagy téglalap alakú csempék helyett – a hatszög és a kagyló formájú csempetípusok. Plusz pont, ha különleges, színes, designos darabok mellet tesszük le voksunkat, melyek nem mindennapi vizuális élményt nyújtanak.

Idén rendkívül trendinek számítanak a hatszög és a kagyló formájú csempetípusok.Kép forrása: https://www.tiles.ie/style/victorian-tiles

Bízunk benne, hogy a 2020-as fürdőszoba trendek között Te is találtál olyat, amely elnyerte tetszésedet és egyértelműen alkalmazni fogod leendő fürdőszobádban!

Most megmutatjuk, hogyan alakíthatod ki saját fürdőszobádat az ötcsillagos szállodák fürdőszobáinak mintájára.Ma már nem kell a rideg hatású csempéhez ragaszkodnunk a fürdőszobában sem, hiszen rengeteg gyártó forgalmaz kifejezetten fürdőszobába való festéket. A következőkben különböző stílusú festett fürdőszobákat mutatunk és tippeket adunk, hogyan érheted el a kívánt hatást.