Tippek nagy fürdőszoba tervezéséhez

 Kategória: blog

Az otthonfelújítási támogatást érdemes kihasználnod ha egyébként is felújítást tervezel, ez egy nagyon jó lehetőség ha szeretnél például egy teljesen új, trendi fürdőszobát.

Mikor a leendő fürdőszobádat tervezed, érdemes átgondolni, hogy mit szeretnél, valójában egy nagy fürdő az amire tényleg vágysz és ide minden funkciót beraksz, vagy inkább két külön fürdőt szeretnél az egyiket egy zuhanyzóval, a másikat pedig káddal. A kis fürdőszobákra előző alkalommal mutattam példákat, most nagy fürdőszobák esetén szeretnék segíteni néhány tippel és két hangulatkollázzsal, az egyik egy zuhanyzós a másik pedig egy kádas fürdőszobára tartalmaz szaniter és kiegészítő ötleteket.

Nagy fürdő esetén több, akár nagyobb szaniterre és bútorra, valamint burkolatra van szükség, mint egy kis fürdőnél így ez magasabb költséggel is jár. Lássuk, melyek azok a szaniterek/bútorok, amelyeket bátran használj nagy fürdőszoba esetén:

 • Ha végre szeretnél egy szabadon álló kádat, akkor ide nyugodtan betervezheted, arra vigyázz, hogy hasonlóan a kis fürdőkhöz itt se szorítsd be falak közé, hanem „szellősen” helyezd el.
 • A walk-in zuhany is tökéletes megoldás nagy méretű fürdőszobák esetén, itt látványosabb is.
 • Egyre több ügyfélnél látom, hogy terveznek be bidét ha van megfelelő mennyiségű hely, így ez is javasolt ha nyitott vagy rá.
 • A reggeli készülődésben problémát okozhat ha nagy a család, így egyszerre akar mindenki fogat mosni, mosakodni. Erre tökéletes megoldást nyújt a dupla mosdó.
 • Ha nincs külön mosókonyhád, de a fürdőben van megfelelő mennyiségű helyed, akkor egy mutatós, a fürdő stílusához illő gardrób szekrényben elhelyezheted a mosógépet és a szárítógépet, viszont a kiállásokról ne feledkezz meg!
 • Használj egy nagy, karakteres tükröt, amely szintén jó ötlet egy nagy fürdőszobába.
 • Ha van elég helyed egy relaxálós szekciót is kialakíthatsz egy pihenőággyal.

Burkolat szempontból nagyon jól lehet játszani a nagy fürdőben. Itt is jellemző, hogy túl sok fajtát ne használj, de 2-3 burkolat kombinációja szép lehet. Egyes szekciókat/falakat kihangsúlyozhatsz, például a kád mögé rakhatsz egy mintás burkolatot, vagy a padlón is látványos lehet ha 2-féle burkolatot kombinálsz össze valamilyen mintában. Használhatsz sötétebb burkolatot is kombinálva világossal, mivel itt nem fogja a teret szűkíteni.

Világítás szempontból nagyjából ugyanazok a kritériumok, mint egy kis fürdőnél, csak többre lesz szükség belőlük. Szükség van tükörmegvilágításra, mennyezeti lámpákra és hangulatvilágítást is alkalmazhatsz, viszont fontos a megfelelő vízvédettség.

Íme egy példa nagy fürdőszobára káddal és walk-in zuhanyzóval.

Nagy fürdőszobára káddal és walk-in zuhanyzóval.Forrás: Instagram/all.about.that.lux

Egy másik ötlet, mikor a mosdó fala mögött kapott helyet a walk-in zuhanyzó.

Fürdőszoba, ahol a mosdó fala mögött kapott helyet a walk-in zuhanyzó.Forrás: unsplash.com

Ebben a fürdőben pedig a hosszú szekrénysor érdemel szót, amelyen dupla mosdó is helyet kapott, és a színek is nagyon szépek.

Fürdőszoba melyben a hosszú szekrény érdemel szót, amelyen dupla mosdó is helyet kapott, és a színek is nagyon szépek.Forrás: thisoldhouse.com

Most pedig következzen egy zuhanyzó hangulatkollázs Ravak termékekkel, bátran kombinálj különböző termékcsaládokat.

Zuhanyzós fürdőszoba hangulatkollázs RAVAK termékekkel.

 1. Polcos törölközőtartó 63 cm
 2. Walk-In Free zuhanykabin
 3. Termo 300 zuhanyoszlop TE 093.00/150
 4. Uni Chrome bidé
 5. Zebra zuhanyfolyóka
 6. Ring 1000 mosdó és Ring SD 1000 mosdó alatti szekrény

Íme egy másik hangulatkollázs kádas fürdőszobára Ravak termékekkel:

Hangulatkollázs kádas fürdőszobára RAVAK termékekkel.

Használjátok ki a támogatás adta lehetőséget és az álmotok váljon valóra ezekkel a csodaszép szaniterekkel és kiegészítőkkel!

Szerző: Kónya Hajnalka lakberendező
www.homeideas.hu
Facebook
Instagram
Pinterest

ravak
Author: ravak

Az otthonfelújítási támogatás egy remek lehetőség azok számára, akik szeretnék felújítani otthonukat, még ha nem is az egészet, de például egy-egy helyiségre is fel lehet használni, többek között a fürdőszobára is. Éppen ezért két hangulatkollázst állítottam össze kis fürdőszobákhoz, az egyik egy zuhanyzós a másik pedig egy kádas fürdőszobára tartalmaz szaniter és kiegészítő ötleteket.