Így rendezheted be kis méretű fürdőszobádat

 Kategória: blog

Az otthonfelújítási támogatás egy remek lehetőség azok számára, akik szeretnék felújítani otthonukat, még ha nem is az egészet, de például egy-egy helyiségre is fel lehet használni, többek között a fürdőszobára is. Így én, mint lakberendező szeretnék segíteni Nektek azzal, hogy két hangulatkollázst állítottam össze kis fürdőszobákhoz, az egyik egy zuhanyzós a másik pedig egy kádas fürdőszobára tartalmaz szaniter és kiegészítő ötleteket.

Mit is jelent az, hogy kis fürdőszoba? Természetesen ez egy relatív kérdés, mivel biztos van olyan, akinek egy 15 nm-es fürdőszoba sem számít nagynak, viszont a következő példákban kifejezetten kis fürdőszobák elrendezésére mutatok példákat és ajánlok termékeket.

Kezdjük egy kisméretű zuhanyzós fürdőszoba példával, amelynek mérete 1,70×1,60 m.

Zuhanykabint akkor válassz, ha nem szeretnél kádat, mert például egyáltalán nem szoktál egy káddal teli vízben elmerülni és családod többi tagjának sem fontos ez.

Az alábbi rajzon láthatóak egy ilyen jellegű zuhanyzós fürdő helyszükségletei.

Kisméretű zuhanyzós fürdőszoba példa, amelynek mérete 1,70x1,60 m.

A zuhanyzó kabinon kívül egy mosdó és egy WC található benne. Kényelmes zuhanyzáshoz 90×90 cm-es zuhanyzó javasolt, itt egy lekerekített változatot választottam kétszárnyú ajtóval a helyiség mérete miatt ez praktikusabb. A falra szerelhető mosdószekrény 60 cm széles, ez egy teljesen megfelelő és kényelmes méret kis fürdőbe is, illetve nagyon praktikus, mivel falra szerelhető, így könnyen tisztán tartható a padló alatta. A mosdószekrényhez egy szintén 60 cm széles tükröt választottam, amely polcos, így néhány fontosabb kelléket el lehet helyezni rajta. Falra szerelhető WC-re esett a választásom, a perem nélküli kialakítása segít, hogy higiénikus és tiszta maradjon.

Most pedig következzen egy zuhanyzó hangulatkollázs Ravak termékekkel, nem muszáj ugyanazt a termékcsaládot használni az egész fürdőre, hanem lehet kombinálni is különbözőeket.

Zuhanyzó hangulatkollázs Ravak termékekkel. Nem muszáj ugyanazt a termékcsaládot használni az egész fürdőre, hanem lehet kombinálni is különbözőeket

 1. Szappanadagoló matt üveggel
 2. Chrome CSKK4 zuhanykabin 90 cm-es
 3. Rosa II tükör 60 cm széles
 4. Rosa 600 mosdó és SD Rosa II mosdószekrény 60 cm széles
 5. Elipso Pro Chrome zuhanytálca 90 cm
 6. WC Chrome RimOff

Példa egy hasonló elrendezésű fürdőszobára:

Egy zuhanyzós fürdőszoba, amely a bemutatott példához hasonlít.Forrás: pinterest.com

A következő példánk egy kádas fürdőszoba, amelynek mérete 1,80×1,60 m. Mikor használj kádat egy fürdőben? A kád használata több szempontból is praktikus, mivel egy megfelelő zuhanyparavánnal kiegészítve akár zuhanyzóként is funkcionálhat. Ha pici babád van, akkor is nagyon jó választás, mert a baba kádat is bele lehet rakni, illetve a gyerekek nagyon szeretnek a kádban jó sok időn keresztül játszadozni, így nekik is jó választás. Arról nem is beszélve ha szeretsz nagy habokban relaxálni egy jó könyvvel, akkor csakis a kád jöhet Nálad számításba.

Ezen a rajzon láthatóak egy ilyen jellegű kádas fürdőszoba helyszükségletei.

Kádas fürdőszoba, amelynek mérete 1,80x1,60 m.

Egy kényelmes 80×180 cm méretű egyenes vonalvezetésű, téglalap alakú akrilkádat választottam, hozzá pedig egy keret nélküli üveg-króm kádparavánt. Ehhez a kádmodellhez választható kádperemre szerelhető csaptelep, ez kézi zuhanyfejjel van ellátva.

A kis helyiséghez igazodva a falra szerelhető mosdószekrény itt is 60 cm széles, a fiókok sok mindent elnyelnek, így jó választás. A tükör polcos, így pár piperét el lehet helyezni rajta. A falra szerelhető higiénikus, perem nélküli WC alatt a padló is könnyen tisztán tartható.

Íme egy hangulatkollázs kádas fürdőszobára Ravak termékekkel:

Hangulatkollázs kádas fürdőszobára Ravak termékekkel.

 1. Flat kádperemre szerelhető csaptelep
 2. Formy 01 kád 80×180 cm
 3. 10° tükör 55 vagy 65 cm széles
 4. Comfort 600 mosdó és Comfort 600 mosdó alatti szekrény 60 cm széles
 5. BVS1 kádparaván 80 cm
 6. WC Uni Chrome RimOff

Példa egy hasonló elrendezésű kádas fürdőszobára (ez egy nagyobb fürdőszoba a képen):

Egy kádas fürdőszoba, amely a bemutatott példához hasonlít.Forrás: kitchendesignconcepts.com

Ez csak egy-egy példa volt zuhanyzós illetve kádas fürdőszobára, de természeten több más variáció létezik, így mindig az adott méretekhez és az ott élők szokásaihoz kell igazodni.

Hajrá, vágjatok bele a fürdőszoba felújításba és legyen Nektek is praktikus és trendi új fürdőtök!

Szerző: Kónya Hajnalka lakberendező

www.homeideas.hu
Facebook
Instagram
Pinterest

ravak
Author: ravak

Nagyon sok esetben kis méretű fürdőszobákkal dolgozom, így nagyon fontos, hogy mind az elrendezéssel, mind a színek és a bútorok, szaniterek használatával tágítsuk és praktikussá is tegyük az amúgy sem nagy helyiséget. Az alábbi cikkben 4+1 lehetőséget mutatok arra hogyan teheted tágasabbá és rendezettebbé kis fürdődet, természetesen fotókat is mutatok.Az otthonfelújítási támogatást érdemes kihasználnod ha egyébként is felújítást tervezel, ez egy nagyon jó lehetőség ha szeretnél például egy teljesen új, trendi fürdőszobát. Ezúttal a nagy fürdőszobák tervezésében segítek néhány tippel és két hangulatkollázzsal, az egyik egy zuhanyzós a másik pedig egy kádas fürdőszobára tartalmaz szaniter és kiegészítő ötleteket.