3 ok, amiért érdemes fürdőszobai kiegészítőket választanod

 Kategória: blog

Az ördög a részletekben rejlik, amit nem érdemes elfelejtened akkor sem, ha fürdőszobafelújítás vagy -tervezés előtt állsz. Segítünk, mire figyelj a fürdőszobai kiegészítők kiválasztásánál, hogy fürdődbe ne csak belépni, hanem hosszan relaxálni is öröm legyen.

A fürdőszobaálmok megvalósítása általában az olyan nagyméretű szaniterekkel kezdődik, mint a kád és/vagy a zuhanykabin kiválasztása. Ezt követik a fürdőszobabútorok, azonban bőven akad feladat ezután is, hiszen a helyiségben a fürdőszobai kiegészítők elhelyezésével lesz teljes az összkép. Segítünk, hogyan fogj hozzá a finomhangoláshoz!

1. Egységes arculatot biztosítanak

A fürdőszobai kiegészítők egyik fontos szerepe, hogy megteremtik az egységes összképet a fürdőszobában. Ugyan gyakran csak apróságként tekintünk rájuk, mégis fontos feladatot látnak el. Tekintsd meg a 10° koncepcióhoz és a Chrome koncepcióhoz illő kiegészítőket! Mindkét kollekció esetén tapasztalhatod azt a komplex szemléletet, amelyet a 20 éves RAVAK fürdőszobamegoldásai garantálnak. A kínálatban elérhetők a következők:

  • fogasok
  • szappantartók
  • pohártartók
  • törölközőtartók
  • polcok
  • fali WC kefe tartók
  • WC papír tartók

Ezek a kiegészítők univerzálisan használhatók bármely fürdőszobában, de különösen jól mutatnak a 10° és a Chrome szaniterekkel, hiszen formaviláguk tükrözi a koncepciók jellegzetességeit. Gondoltad volna, hogy fürdőszobatervezőnkkel még ezek közül is belepróbálhatsz néhányat a fürdőszoba alaprajzodba?

A fürdőszobai kiegészítők olyan apróságok, amelyek nem csak otthonossá, hanem praktikussá teszik a fürdőt.

2. Praktikusabbá teszik a fürdőszobahasználatot

A mai, korszerű fürdőszobákban a design fontos, de önmagában, a gyakorlatban megnyilvánuló funkcionalitás nélkül nem elég. Ezért olyan kiegészítőket érdemes választanod, amelyek nem csak szépek, hanem minőségi alapanyagokból készülnek, ergonomikus kialakításúak, valamint a zuhanyzók, kádak esetén csereszabatosak a szaniterekkel.

Zuhanykabin kiegészítők

A zuhanykabinok, -ajtók és zuhanytálcák vagy zuhanyfolyókák apró részleteiknek köszönhetően harmonizáló egységet alkotnak. A zuhanykabin pontos beállítását különböző toldóprofilok könnyítik meg, a megfelelő merevítők biztosítják a stabilitást, a zuhanytálcákhoz pedig többféle szifon és tartóláb közül választhatsz.

Mindezek mellett az olyan zuhany kiegészítők mint a zuhanyszettek, a hidromasszázs panelek, az esőztető zuhanyfejek és kézi, valamint oldalzuhanyok gondoskodnak a maximális kényelemről, akárcsak a komfortos zuhanyülőkék, amelyek egyébként a lakás több pontján is jó szolgálatot tesznek.

Kiegészítők kádakhoz

A RAVAK legutóbbi fürdőszobafelmérése szerint a kitöltők 34 százaléka választana zuhanykabint, míg 66 százalék inkább a kádat részesíti előnyben. Ha te is az utóbbi táborba tartozol, nagyon fontos, hogy választott szanitered a lehető legkényelmesebb legyen, illetve hosszú távon is helyt álljon a fürdőben. Mindezt a megfelelő kiegészítők kiválasztásával is támogathatod. Nagyon fontos például, hogy a kádad számára legideálisabb kádlefolyót válaszd, legyen az klasszikus bowdenes vagy ClickClack rendszerű le- és túlfolyó. Erről mindig a kád technikai részleteinél tájékozódhatsz.

A kádkapaszkodók is a kényelmedet támogatják, illetve kisgyermek vagy idős hozzátartozó esetén növelik a biztonságérzetet. A többféle kapaszkodó formája minden esetben követi az adott típusú kád stílusát, így nem bontja meg az összképet, ráadásul univerzális, rozsdamentes acélból készült kapaszkodók is elérhetők a kínálatban, amelyek akár utólag is felszerelhetők a kádra.

Arra is van megoldás, ha a kádban zuhanyozni is szeretnél: a speciálisan kialakított, csereszabatos kádparavánok szinte minden kádhoz elérhetők a RAVAK kínálatából, lehetővé téve azt, hogy egy relaxáló fürdőzés ne a víztócsák feltörölgetésével végződjön.

A kádparavánok komfortossá teszik a kádban zuhanyzást.

3. Hatással vannak a térérzetre

Mindezeken túl a fürdőszobai kiegészítők meghatározóak optikai szempontból is, gondolj csak a fürdőszobatükrökre! A jól megválasztott darabbal még kis fürdőszobád is nagyobbnak hathat, ráadásul az egyes modellekhez elérhető kis polc még abban is segít, hogy elegendő tárolófelületed legyen. Erről gondoskodik a fürdőszobabútor kiegészítőként népszerű, alacsony fiók is, amely kompatibilis bizonyos Chrome és a Classic fürdőszobaszekrényekkel. Ezek mind fontos apróságok, ha fürdőszobádban tartósan rendet szeretnél tartani, ami meghatározó a szellős, letisztult, harmonikus összkép szempontjából, amely miatt te is jobban érzed magad a fürdőben.

ravak
Author: ravak

Beavatunk a kis fürdőszoba rejtelmeibe! Íme 3 szabály, amely a segítségedre lesz tervezéskor, felújításkor!A szabadon álló kádak mellett számos lehetőség adódik nagy fürdőszoba esetén. Íme néhány jó ötlet!