5 pontos lista, hogyan válassz szanitert a fürdőszobádba

 Kategória: blog

A fürdőszobatervezés megkoronázása, amikor belevetheted magad a szaniterek kiválasztásába. Izgalmas és nagy feladat vár rád, amely során több szempontot figyelembe véve kell okos döntéseket hoznod. Ha velünk tartasz, segítünk eligazodni a szaniterválasztás labirintusában!

A megfelelő szaniterek kiválasztása több szempontból is kihívás elé állíthatja a fürdőszobatervezés – vagy felújítás előtt állókat. A következőkkel biztosan szembe kell majd nézned, amíg meghozod a számodra legideálisabb döntést.

  • Hatalmas a kínálat

Napjainkban a döntést már nem a szegényes kínálat, hanem a végeláthatatlannak tűnő termékpaletta nehezítheti meg. Számos szanitergyártó cég kínál megoldásokat a fürdőszobába, így sokszor talán azt sem tudod, hogyan szervezd meg szisztematikusan a keresést. Azt javasoljuk, hogy első körben térképezd fel a gyártócégeket. Járj utána, melyek rendelkeznek stabil nemzetközi háttérrel, melyek a legnépszerűbbek, olvass utána a referenciáknak, az esetlegesen elnyert díjaknak, megbízhatósági tanúsítványoknak. Tájékozódj a honlapokon és a közösségi média felületeken, egyéb fórumokon. Kérdezz és informálódj bátran! Sokat segíthet, ha kikéred ismerőseid véleményét, ajánlásait is! Figyeld meg, az egyes cégek milyen katalógusokkal rendelkeznek, milyen trendeket és koncepciókat követnek, képesek-e évről évre megújulni!

  • Hosszú távú döntés

Ha fürdőszobát tervezel, minden bizonnyal olyan szaniterekre vágysz, amelyek hosszú éveken keresztül garantálják a kifogástalan minőséget. Érdemes megfigyelned, az egyes darabokra milyen távon vonatkozik garancia, illetve azt is, hogy az adott cég milyen szerviz gárdával rendelkezik, hogy ha problémád adódna, könnyen el tudod-e érni őket. Válaszd annak a márkának a termékeit, amelyeknek pótalkatrészei könnyen beszerezhetők és amelyek megfelelő árfekvésben cserélhetők. Nehézségeket okozhat ugyanis, ha a megrendelés sokáig tart, hiszen ha éppen a zuhanykabinnal vagy mosdóval, WC-vel adódik problémád, nem egyszerű megoldani a napi rutint…

  • Különböző igények

Ha nem egyedül élsz, számolnod kell azzal is, hogy családtagjaid igénye bizonyos esetekben eltérhet a tiédtől. A kád és zuhanykabin témakört alapul véve ebben a cikkben már végigvettük az érveket, de ugyanígy érdemes átgondolni azt is, hogy mely kerámia szaniterek, mosdók, fürdőszobabútorok szolgálják leginkább a többség elvárásait.
Az elsődleges szempont az alapterület, ezt követően azonban meg kell vizsgálni, hogy van-e szükség a nagyobb családi létszám miatt esetleg duplamosdóra, mosdópult által támogatott extra rakodófelületre? Kell-e olyan fürdőszobabútort választani, ami a szokványostól eltérő tárolási igényeket is kielégíti? Fontos-e a csaptelep magassága és a mosdó mélysége? Van-e igény bidére? Gondosan vegyél számításba minden fontos tényezőt!

Ha szanitereket választasz, multifunkciós megoldásokkal nem lőhetsz mellé!

  • Megbízható alapanyag

Ha ezeket már mind megvizsgáltad, térképezd fel a szanitereket alapanyag tekintetében is. Kádak esetében érdemes előnyben részesítened a hófehér, könnyen tisztítható, csúszásmentes akril alapanyagot, amely kiválóan tartja a hőt, nem hajlik, nem repedezik.

Zuhanytálcák esetén is jó választás az akril, de az öntött műmárvány szintén remek alternatíva. A zuhanykabinok esetében méret, forma, nyílásirány, szín és betétlemez minősége (érdemes edzett biztonsági üveges megoldást választani) a döntő szempont.

A fürdőszobabútorok esetében fontos, hogy impregnált felületű darabokat válassz. A RAVAK szanitereinek ajtói például két réteg lakkal vannak lealapozva, melyet végső kezelés gyanánt rendkívül ellenálló festékkel látnak el, így ezek jól állják a nedves, párás környezeti hatásokat. A karbantartást segítik az olyan praktikus megoldások mint a fogantyúk nélküli kivitelezés, amelyek így nincsenek útban a tisztításnál. A fürdőszobaszekrény fali rögzítésének köszönhetően ráadásul a szekrény alatti rész is tiszta marad. Ilyen megfontolásból jó ötlet lehet mosdópultot választani vagy szintén fali rögzítésű WC-t, bidét. Mivel a fürdőszobaszekrények hidraulikus teleszkóppal, sínnel és ütközőpántokkal ellátottak, így a bútorok nyitása és zárása könnyed, zajmentes használatot tesz lehetővé a teljes élettartam alatt.

Ha csaptelepet választasz, tekintsd meg a RAVAK magas minőségű modelljeit, amelyeknek felülete megfelelő vastagságban krómozott, így esztétikus megjelenést biztosít. Az ergonomikus zárószelepen elvégzett nyitásteszt garantálja a kényelmes és egyszerű használatot. A csaptelepek minőségéért, de főleg a kerámia kartus könnyű és akadálymentes működéséről a több mint 700.000 mozdulatból összetevődő tesztsor kezeskedik, így valamennyi csaptelepre 5 év jótállás biztosított. Érdemes tudnod azt is, hogy a műanyag szűrőkből álló perlátoron gyakorlatilag nem tapad meg a vízkő, így a takarítással sem kell bajlódnod.

Ha a legjobb megoldásokat keresed a fürdőbe, figyelj az alapanyagok minőségére és a designra is!

  • Praktikus formatervezés

Amellett, hogy a szaniterek megfelelnek a fenti szempontoknak, fontos, hogy stílusuk is elnyerje a tetszésedet. Ismerd meg a különböző fürdőszoba-koncepciókat, hiszen a komplex megoldások egymással csereszabatos szaniterei inspirációt és irányvonalat adhatnak a tervezéshez, a megfelelő fürdőszoba arculat kialakításához. Sőt, talán mindent megtalálhatsz bennük, amit keresel! Olyan ötletes megoldások közül válogathatsz, amelyek számos design díjat zsebelnek be a nemzetközi versenyeken. Az újító megoldások közé tartozik a 10°-ban hajlított, elfordított, helytakarékosságot szem előtt tartó 10° koncepció, a BeHappy II kádjának lábrésze fölé szerelhető mosdó, az új trendeket követő, vékony peremű megoldások és hagyományostól eltérő, különleges formák, amelyek megjelennek a legújabb termékek esetében. Ezek a jól funkcionáló, formabontó ötleteken alapuló szaniterek nem csak szerethetőbbé teszik a fürdőszobát, hanem igazán egyedi megoldásokkal is gazdagítják azt. Már csak fel kell fedezned őket!

ravak
Author: ravak

Bemutatjuk azt a 3 legfontosabb lépést, amely álmaid fürdőszobájának megtervezéséhez vezet!Segítünk, hogyan döntsd el, hogy kád vagy zuhanykabin legyen a fürdődben!