Miért jó komplett fürdőszobai megoldást választani? Megmutatjuk!

 Kategória: blog

Amikor végre valahára eljut az ember oda, hogy felújításba vágja a fejszéjét, akkor jön rá, hogy sokkal több döntést kell meghoznia, mint azt előzetesen gondolta. Nem várt problémák adódhatnak, sokszor akár improvizálni is kell, és nemcsak a szakembereknek.

Mégis vannak olyan kérdések, amelyekre egyszerű és magától értetődő is lehet a válasz. Ilyen például a fürdőszoba stílusa és berendezése.

Miért egyszerű ez a kérdés?

Azért, mert egy olyan gyártónak, mint például a RAVAK, kifejezetten az a célja, hogy segítsen az ügyfeleinek abban, hogy könnyen és gyorsan megtalálják a számukra legmegfelelőbb fürdőszobai megoldást. Ez azt jelenti, hogy olyan teljes körű fürdőszobai koncepciókat hoztak létre, amelyeket ha megismerünk, ki tudjuk választani azt a stílust, ami leginkább illik hozzánk, a személyiségünkhöz, a fürdőszobánkhoz és annak méretéhez is.

Egy adott fürdőszobai koncepción belül sokféle szaniter található meg különböző méretekben, hogy ne kelljen kompromisszumokat kötnie például annak se, akinek kicsi a fürdőszobája. A szanitereken kívül a fürdőszobabútorok és további berendezések, kiegészítők is a kollekció részét képezik, amelyekből kedvünkre válogathatunk: kádat, kádparavánt, mosdót, zuhanyzót, fürdőszobabútort és csaptelepet is tartalmaz.

Természetesen nem kell egy adott koncepció minden darabját megvásárolni, teljesen személyre, vagyis fürdőszobára szabottan lehet kiválasztani, hogy mire lesz szükség.

Kezdjük az elején!

Bárhol is tartsunk a fürdőszoba felújítás folyamatában, nagyon hasznos egy fürdőszoba tervező segítségével kialakítani a lehetséges elrendezéseket. A tervek alapján már sokkal könnyebb lesz elindulni és megtalálni a nekünk megfelelő fürdőszobai koncepciót. Látjuk a fürdő méreteit és a benne rejlő lehetőségeket, átgondolhatjuk az okos tér- és helykihasználási pontokat.

Akár egészen kicsi, vagy panel, esetleg tetőtéri fürdőszobánk is legyen, mindegyikhez megtalálhatjuk a megfelelő koncepciót, amely esztétikusan hangolja össze a fürdőszobát a lakás többi helyiségével. Most ezek közül bemutatunk négyfélét is!

A Classic koncepció darabjai az időtlen és elegáns stílust képviselik.

Classic, az időtlen dizájn

A praktikus és jól átgondolt kialakítás jellemző a Classic koncepció darabjaira. Vannak olyan bevált formák, amelyek kiállták az idő próbáját, ezért nem is kell rajtuk változtatni. Ilyen például a szögletes kád a hozzá illő mosdóval és szekrénnyel. A klasszikus és letisztult vonalvezetésnek köszönhetően a Classic fürdőszobai elemek nem fognak kimenni a divatból!

A praktikusság megjelenik a kiegészítők széles választékában és méretek tekintetében is: a minitől a duplamosdóig, valamint a tükrökön, szekrényeken át az előlapokig mindent megtalálunk a Classic fürdőszobai megoldásban.

Chrome, a kombinálhatóság bajnoka

A Classic fürdőszobai megoldásnak nagyon sokféle eleme van, viszont a Chrome a legszélesebb összehangolt koncepció a magyar piacon. 250 darabból áll, amelynek mindegyike jól átgondolt, alapos tervezés eredménye. Olyan, mintha igazi bútorokkal legóznánk, mert elemei sokféleképpen variálhatóak és jól kombinálhatóak más fürdőszoba felszerelésekkel.

A Chrome koncepcióra az ovális formavilág és egyben a modern stílusjegyek jellemzőek. Ráadásul öntött kerámiából és műmárványból is kérhetjük az egyes szanitereket.

Formy, a finom aszimmetria

A Formy koncepció egy kis izgalmat visz a fürdőszobai trendek világába. Az a bizonyos finom aszimmetria a letisztult formatervezésnek köszönhetően egyediséget kölcsönöz a kádnak, mosdónak és ezzel a használójának is.

Bátran fessük karakteres színűre a fürdő falát vízálló festékkel, mert egyszerűen ezek a Formy szaniterek és fürdőszobabútorok megkívánják ezt a fajta modern, stílusos vagányságot úgy, hogy közben a minimalista életérzés sem áll távol tőle.

Modern, bátor és izgalmas - ez az aszimmetrikus harmónia a Formy koncepcióban.

BeHappy II, a kicsi fürdőszobák királya

Lehet, hogy a tervezők azért adták a BeHappy elnevezést ennek a koncepciónak, mert azoknak sem kell aggódniuk, akiknek kicsi a fürdőszobájuk, hiszen a BeHappy II fürdőszobai megoldással minden vágyuk teljesülhet és boldogan lubickolhatnak a kádjukban.

Vagy azért, mert a kis fürdőszoba is lehet stílusos és egyedi ezekkel a darabokkal. A lényeg, hogy helytakarékosságot szem előtt tartva alakították ki az elemeket, például a kádat is, így nem kell lemondani a kádfürdőzés élményéről sem! A mosdó a kád alsó vége fölé helyezhető, ami nem vesz el teret fürdéskor és még spórolunk is vele egy csomó helyet.

A szakember segít

A fürdőszoba koncepciókat azért alkották meg, hogy ezzel segítsék az embereket az egységes stílus kialakításában. Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy melyiket válasszuk, melyik illik hozzánk, illetve egyáltalán befér-e minden a fürdőszobába, kérjük szakember segítségét!

Így biztosan a megfelelő méretű kádat, bútort vagy mosdót fogjuk megrendelni a megfelelő színű előlappal, jobbos vagy balos kivitelben a hozzá tartozó alkatrészekkel. Az ördög sokszor a részletekben rejlik és egy laikus lehet, hogy könnyen átsiklik ezeken a kérdéseken.

ravak
Author: ravak

Megfelelő elrendezéssel egy kis fürdőszoba is lehet kényelmes.Az egyik legjobb döntés, ha a WC mellé bidét is teszünk a fürdőbe.